NaslovnicaVijestiIz Real Madrida otkrili koliko zainteresovani klubovi moraju platiti za usluge Tonija...

Iz Real Madrida otkrili koliko zainteresovani klubovi moraju platiti za usluge Tonija Kroosa

U španjolskim medijima ovih dana je procurila fotografija Toni Kroosovog ugovora sa Real Madridom. Na njoj otkriveni mnogi detalji, uključujući i zanimljivu otkupnu klauzulu.

toni kroos

Blog Football Leaks, koji se bavi otkrivanjem svega i svačega u svijetu nogometa, ovih dana je javnosti prikazao ugovore nekih od najboljih igrača u Europi, uključujući onaj Garetha Balea, Radamela Falcaa, Mesuta Ozila i Anthony Martiala, te je trenutno pod istragom portugalskih vlasti zbog sumnje u ucjenjivanja.

Posljednji u nizu otkrivenih ugovora je onaj Real Madridovog veznjaka i njemačkog reprezentativca koji je u španjolsku prijestolnicu stigao iz Bayern Munchena za 25 miliona eura.

Jasno je da je “kraljevski” klub dobro osigurao svog igrača, koji je u posljednje dvije godine jedan od glavnih igrača tog kluba, a ugovor otkriva koliko će teško biti za bilo koji klub da uvjeri Pereza da ga proda. Otkupna klauzula u ugovoru je postavljena na nevjerovatnih 300 miliona eura.

Što se tiče plaće, tu su stvari malo komplikovanije. Njegova službena plaća je samo 6,000 eura tjedno, ali uz razne bonuse i klauzule, on je u prvoj sezoni u klubu zaradio 11,320,755 eura, dok će ove sezone zaraditi oko 11 miliona eura, a toliko će dobijati po sezoni sve do isteka ugovora, odnosno do sezone 2019/2020.

Toni Kroos je ove sezone ukupno odigrao 26 utakmica za Real Madrid u svim takmičenjima, te pritom upisao sedam asistencija. U nekompletne dvije sezone skupio je ukupno 81 nastup za klub, te je postigao dva gola.

kroos ugovor kroos ugovor1

kroos ugovor1

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!