NaslovnicaVijestiIz Tottenham Hotspura poručili koliko traže za Tobyja Alderweireldea

Iz Tottenham Hotspura poručili koliko traže za Tobyja Alderweireldea

Prema pisanjima belgijskih medija, Tottenham Hotspur je odredio cifru koju traži za zvijezdu tima Tobyja Alderweireldea, a navodno je riječ o 50 miliona eura.

Alderweireld napušta Tottenham

U posljednje vrijeme pojavilo se dosta špekulacija o njegovoj budućnosti, s obzirom da mu čelnici nisu spremni ponuditi platu koju zahtijeva, a u utrku za njegovo dovođenje uključili su se mnogi europski velikani.

Izvori bliski klubu su otkrili kako je došlo do prekida pregovora između Tottenhama i Alderweireldovog predstavnika, te ukoliko se situacija uskoro ne promijeni, on će gotovo sigurno napustiti sjeverni London sljedećeg ljeta. Prije nekoliko dana pojavila se vijest kako je interes počeo pokazivati i Chelsea, dok ga već duže vrijeme prate Manchester United, Barcelona i Paris Saint-Germain.

Alderweireld je skupio samo deset nastupa u Premier ligi ove sezone, s obzirom da je pretrpio povredu, zbog koje ne igra još od oktobra prošle godine. Iako bivšeg igrača Atletico Madrida mnogi smatraju jednim od najboljih na svojoj poziciji u Premier ligi, Spursi i bez njega imaju treću najbolju obranu u ligi ove sezone, iza Manchester Uniteda i Manchester Cityja.

[su_bonus]

Belgijski reprezentativac je karijeru počeo u dresu Ajaxa, prije nego što je stigao u Atletico Madrid 2013. godine. Zatim je jedu sezonu proveo na posudbi u Southamptonu, da bi ga Tottenham doveo u klub u ljeto 2015. godine za 16 miliona eura. S obzirom da mu ugovor sa klubom iz sjevernog Londona ističe na kraju sezone, ostaje nam da vidimo da li će ga produžiti, ili će ipak pronaći novi klub.

Iako nije odigrao cijelu utakmicu u posljednjih pet mjeseci, on je dobio poziv za reprezentativne prijateljske utakmice ovog tjedna. Otkako je stigao u Tottenham Hotspur, ukupno je odigrao 105 utakmica u svim takmičenjima, postigao šest golova i podijelio tri asistencije. Njegov tim se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u Premier ligi sa 61 osvojenim bodom iz 30 odigranih kola. Za trećeplasiranim Liverpoolom Spursi zaostaju samo dva boda, ali imaju i odigranu utakmicu manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!