NaslovnicaVijestiARSENE WENGER OTKRIO: Evo što je Chelseajev najveći problem od dolaska Sarrija!

ARSENE WENGER OTKRIO: Evo što je Chelseajev najveći problem od dolaska Sarrija!

Bivši trener Arsenala Arsene Wenger vjeruje kako je ‘spor tempo’ i visok pritisak na najvećoj zvijezdi Edenu Hazardu glavni Chelseajev problem otkako je stigao Maurizio Sarri.

Wenger otkrio Chelseajev glavni problem

‘Plavci’ su pod vodstvom talijanskog stručnjaka sjajno krenuli u sezonu, kada su u prvih 12 kola u Premier ligi bili neporaženi.

Međutim, tokom zime forma im je značajno pala i od tada se bore za top četiri i igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone. Sarrija mediji i navijači već nekoliko mjeseci ne prestaju kritizirati, a posebno zbog odluke da zamijeni N’Gola Kantea sa Jorginhom na poziciji defanzivnog veznog.

Međutim, Wenger smatra kako je najveći Chelseajev problem spor protok lopte u napadu. U intervjuu za beIN Sports, rekao je: “Sarriju je ovo prva sezona u Engleskoj. On voli utakmice u kojima njegov tim ima posjed lopte, ali im nedostaju golovi. Ukoliko uporedite posjed lopte, a po utakmici on iznosi i po 70 posto, i broj golova koje postižu, mislim da se dovoljno igrača ne priključuje napadu.”

Zatim je nastavio: “Nisu dovoljno brzi u kreiranju napada da iskoriste prednost. Tempo je toliko spor da se Hazard mora vraćati nazad kako bi sam napravio neku razliku i stvorio priliku.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!