NaslovnicaVijestiIzbornik Engleske, Roy Hodgson krivce za poraz vidi u sudijama

Izbornik Engleske, Roy Hodgson krivce za poraz vidi u sudijama

Samo tri dana nakon veličanstvene pobjede engleske reprezentacije protiv svjetskog prvaka, Njemačke u Berlinu, izabranici Roya Hodgsona večeras su poraženi od Nizozemske na svom Wembleyju pred oko 80 hiljada ljudi.

Roy Hodgson

Nizozemski igrači dosta su iskusniji od Engleza, i to se vidjelo u današnjem susretu, ali izbornik engleske reprezentacije Roy Hodgson krive za poraz vidi u sudijama. On misli da je sudija Anotnio Miguel Mateu donio niz pogrešnih odluka nakon što je Vardy postigao gol za vodstvo Engleza.

Izborniku Engleske najviše su za oko zapale dvije situacije – prva je jednaesterac iz kojeg je Nizozemska izjednačila, a druga je prekršaj koji je prethodio golu za vodstvo Nizozemaca.

“Naravno da sam ljut. Nijedna odluka nije bila povoljna za nas, druga ne pogotovo.”, riječi su Roya Hodgsona nakon utakmice na Wembleyju.

“Razočaran sam što nismo dostigli isti nivo intenziteta i kreativnosti kao u subotu protiv Njemačke. Nismo mogli da ponovimo rezultat iz Berlina zbog dvije odluke koje su išle protiv nas. Svakako ne bi bio zadvoljan ni pobjedom od 1-0.”, rekao je Hodgson za engleske medije.

“Nadao sam se da ćemo postići gol nakon 1-0, ali nismo. Neću grditi Johna Stonesa zbog toga što se okliznuo. On je pokazao dosta sigurnosti u ostatku meča. Umorio se prije kraja utakmice, ali to je zbog toga što ne igra dosta mečeva u klubu.”, komentarisao je defanzivca Evertona Hodgson.

Nakon ove utakmice Hodgson ima još više nedoumica koje će igrače staviti na spisak od 23 igrača koji idu na Euro. Finalno imenovanje treba biti 12. maja.

Napadač Leicestera, Jamie Vardy postigao je svoj drugi gol u reprezentaciji Engleske, te nakon utakmice komentarisao.

“Nevjerovatan osjećaj, ali rezultat je razočaravajući.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Nizozemski selektor Danny Blind nakon utakmice rekao je da je ova pobjeda bila poklon za nedavno preminulog Johana Cruyffa kojemu je odata počast u 14. minutu ove utakmice.

“Počast za Johana Cruyffa bila je veoma posebna za nas. Vratili smo se nakon primljenog gola i došli do pobjede sa veoma mladim timom”.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Navijači ismijavali Riceovu djevojku zbog izgleda, nakon čega je izbrisala sve...

0
Navijači Chelseaja na tribinama Emiratesa tijekom prošlog derbija ismijavali su izgled djevojke Declana Ricea, nakon čega je ona poduzela radikalan korak i izbrisala sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!