NaslovnicaVijestiIzbornik njemačke reprezentacije ne slaže se sa novim formatom Svjetskog prvenstva

Izbornik njemačke reprezentacije ne slaže se sa novim formatom Svjetskog prvenstva

Izbornik nogometne reprezentacije Njemačke Joachim Löw ne slaže se s prijedlogom oko promjene formata Svjetskog prvenstva, po kome bi na turniru, umjesto 32, sudjelovalo 48 ekipa.

Novi predsjednik Međunarodne nogometne federacije Gianni Infantino dugo se zalaže za proširenje Mundijala. On je rekao da se razmišlja o ideji da 16 ekipa završe natjecanje već nakon samo jedne utakmice, u uvodnoj plej-of rundi.

Low je agenciji DPA rekao da nije upoznat s konkretnim planovima, ali da je trenutni format od 32 ekipe na Mundijalu “odličan i idealan”.

“Najbolje ekipe bi trebalo igrati na Svjetskom i Europskom prvenstvu. Ako uvećate broj sudionika, razvodnjićete kvalitetu turnira”, rekao je Löw, koji je 2014. godine s Njemačkom osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Joachim Low je preuzeo reprezentaciju Njemačke još 2006. godine, a prije toga je vodio dosta klubova od kojih su najzvučniji Austria Wien, Fenerbahče, Stuttgart i Karlsruher. Prije nego što je preuzeo izborničku funkciju u njemačkoj reprezentaciju, obnašao je dužnost asistenta izbornika.

Njemačka reprezentacija će u subotu igrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a protivnik Elfu na Volksparkstadionu u Hamburgu bit će Češka. Nijemci su u prvoj utakmici slavili sa 0-3 protiv Norveške, dok je Češka remizirala sa Sjevernom Irskom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!