NaslovnicaVijestiIzgleda da je sve gotovo?! Na klupi Bayerna od naredne sezone nekadašnji...

Izgleda da je sve gotovo?! Na klupi Bayerna od naredne sezone nekadašnji kapetan reprezentacije Hrvatske!

Bayernovo vodstvo pronašlo je trenera koji će od naredne sezone na klupi Bavaraca naslijediti odnosno zamijeniti Juppa Heynckesa. To će biti bivši nogometaš Bayerna i kapiten reprezentacije Hrvatske Niko Kovač, koji je trenutno na čelu Frankfurta kojeg već dvije sezone vodi sa mnogo uspjeha a ove godine je na pragu da ekipu odvede u Ligu prvaka.

Na klupi Bayerna

Fredi Bobić, Eintrachtov sportski direktor, već je obaviješten o tome i svom velikom prijatelju Kovaču neće praviti probleme što se tiče napuštanja kluba. Do ove informacije je došla i njemačka štampa a vijest je prvi prenio eminentni list Bild, koji rijetko griješi kada su ovakve stvari u pitanju. Kako sada stvari stoje, više nema sumnje – Niko Kovač će sljedeću sezonu sjediti na klupi giganta iz Munchena!

>> Predsjednik Juvea se obrušio i na Pierluigija Collinu zbog ovoga

“Bivši defanzivac Bayern Munchena Niko Kovač vrlo je blizu tome da se ponovno pridruži klubu kao glavni trener”, piše Bild. Niko Kovač je osvojio je mnoge simpatije načinom na koji vodi ekipu Frankfurta. Upravo zbog toga čelni ljudi Bayerna u Kovaču vide pravog nasljednika Juppa Heynckesa za nadolazeću sezonu.

[su_cashout]

Kovač će potpisati dvogodišnji ugovor s Bayernom, za koji je u igračkoj karijeri nastupa nekoliko sezona. Njemački prvak morat će otkupiti ugovor od Eintrachta, koji će Bavarce koštati 2,2 milijuna eura.

[su_bonus]

Za Kovač ovo je daleko najveći izazov u karijeri, koju je započeo kao asistent u Salzburgu u timu u kojem je i završio profesionalnu karijeru. Kasnije je vodio mladu hrvatsku reprezentaciju, a zatim i senirosku reprezentaciju, no zbog nesuglasica sa čelnicima saveza je napustio poziciju selektora. Trenutno vrlo dobro radi u Eintrachtu jer je ovaj klub na dobrom putu da sezonu završi među najbolje četiri ekipe u njemačkoj Bundesligi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!