NaslovnicaVijestiIznenadit će te se kada saznate koji klubovi su željeli dovesti Buffona...

Iznenadit će te se kada saznate koji klubovi su željeli dovesti Buffona u prošlosti

Iznenadit će te se kada saznate koji klubovi su željeli dovesti Buffona u prošlosti! Kako se bliži finale Lige prvaka tokom dana na površinu izlaze zanimljive činjenice i anegdote o igračima oba kluba. Jednu od takvih je otkrio golman Juventusa Gigi Buffon. On je u razgovoru za engleski list Independiente otkiro koji engleski velikanu su ga u prošlosti željeli dovesti u svoje redove.

Iznenadit će te se kada saznate koji klubovi

 

Gigi Buffon, živa legenda italijanskog nogometa ali i jedan od najvećih igrača svih vremena koji još uvijek nije osvojio titulu Lige prvaka. Ali nakon zanimljivog intervju kojeg je dao za engleski časopis Independiente, postavlja se pitanje da li bi to bilo tako da je u prošlosti prešao u neki drug klub koji je pokazao interes za njega.

Engleske medije je najviše zanimao podatak da li je Buffon nekad u karijeri dobio ponudu od nekog engleskog kluba.

“Ako se dobro sjećam, tri puta su za meine konkretno pokazali interes. Kontakt sa mojim klubom je bio uspostavljen ali do transfera nije došlo.” – rekao je Buffon.

>> OTKRIVENO: Nekadašnji hrvatski reprezentativac Dražen Ladić rekao USKOKU: Zdravko Mamić mi je…

“Dva kluba su me željela dovesti kada sam još bio igrač Parme. Za meine su se raspitivali sir Alex Ferguson i Arsene Wenger. Treći engleski klub je Manchester City. Oni su me željeli dovesti tek nakon što su ich kupili bogati šeici.”

Na pitanje zašto nikada do transfera nije došlo, Buffon je odgovorio: “Razloga je više zašto se to nikada nije desilo. Bez obzira što je engleska Liga veliki izazov za svakog igrača ja sam želio ostati lojalan Juventusu. Ovdje sam uvijek bio uspješan i zbog Toga ništa ne bi mjenjao i kada bi mogao.” – za kraj je rekao Buffon.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!