NaslovnicaVijestiIZNENAĐUJUĆA IZJAVA: Evo što je Gareth Bale rekao o stanju u timu...

IZNENAĐUJUĆA IZJAVA: Evo što je Gareth Bale rekao o stanju u timu nakon odlaska Cristiana Ronalda!

Krilni igrač Real Madrida Gareth Bale konačno je u središtu pozornosti u ‘kraljevskom’ klubu nakon što je Santiago Bernabeu ranije ovog ljeta napustio Cristiano Ronaldo.

Bale kritikovao Ronalda

Velški reprezentativac, koji je posljednja dva finala Lige prvaka započeo sa klupe za rezervne igrače, i dalje važi za rekordno pojačanje Los Blancosa, nakon što je stigao u klub za 105 miliona eura iz Tottenham Hotspura u ljeto 2013. godine.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Međutim, sada konačno, u 29. godini, preuzeo je ulogu ključnog igrača u ekipi, a razlog za to je odlazak legendarnog Cristiana Ronalda, koji je nakon devet godina provedenih u klubu otišao u Juventus za oko 100 miliona eura prije nekoliko mjeseci. Gareth je sjajno krenuo u novu sezonu, u kojoj je već postigao tri gola i podijelio tri asistencije na ukupno pet nastupa. Iako je sa Ronaldom igrao u proteklih pet sezona, njih dvojica nikad nisu uspjeli formirati pravo partnerstvo na terenu, a današnjom izjavom je nagovijestio kako mu je jako drago što je Portugalac napustio klub.

Naime, u intervjuu za Daily Mail on je rekao: “Očito je da će stvari biti drugačije jer sad nemamo tako velikog igrača u timu. Možda je atmosfera malo opuštenija, pretpostavljam da se sada više oslanjamo na timsku igru, nego na igru jednog igrača.” Međutim, ova njegova izjava se jako razlikuje od one koju je prethodno dao kada je u pitanju Cristiano Ronaldo. On je 2014. u intervjuu za Marcu rekao: “Cristiano Ronaldo je izvrstan suigrač i prijatelj. Uvijek mi daje dosta savjeta i pomaže mi da unaprijedim igru. Prije je bio moj idol, a sada još više.”

Otkako je stigao na Santiago Bernabeu, Gareth Bale je u ‘kraljevskom’ dresu odigrao ukupno 194 utakmice u svim takmičenjima, te postigao 91 gol i podijelio 61 asistenciju. Sa klubom je osvojio mnoštvo trofeja, uključujući četiri Lige prvaka, dva UEFA Superkupa, dva Svjetska klupska prvenstva, te po jednu La Ligu i Kup Kralja.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!