NaslovnicaVijestiIZOSTAVIO MESSIJA: Cristiano Ronaldo imenovao pet igrača sa kojima će se boriti...

IZOSTAVIO MESSIJA: Cristiano Ronaldo imenovao pet igrača sa kojima će se boriti za ovogodišnju Zlatnu loptu!

Veznjak Real Madrida i reprezentativac Hrvatske Luka Modrić prekinuo je dominaciju svog donedavnog suigrača Cristiana Ronalda, te Lionela Messija osvojivši FIFA nagradu za najboljeg igrača svijeta u septembru ove godine.

Ronaldo smatra da Messi neće osvojiti Zlatnu loptu

To je bio prvi put još od 2007. godine da ovu nagradu nisu osvojili Ronaldo i Messi. Naravno, njihova dominacija je morala završiti u nekom trenutku, ali nitko nije mogao niti očekivati kako će ju prekinuti upravo Modrić, koji je ove godine predvodio Real Madrid do trofeja Lige prvaka, kao i reprezentaciju Hrvatske do finala Svjetskog prvenstva.

[su_bet365_koeficijenti]

Po mišljenju mnogih, on je favorit i za osvajanje Zlatne lopte, koju dodjeljuje francuski magazin France Football krajem ove godine. Međutim, iako je on favorit, još mnogo je kandidata koji bi mogli osvojiti ovu prestižnu nagradu. Nedavno je objavljena lista 30 finalista, a na njoj se našao i Cristiano Ronaldo.

Portugalac želi osvojiti svoju šestu Zlatnu loptu, iako očekuje da će konkurencija biti velika. U intervjuu upravo za France Football, napadač Juventusa je na pitanje novinara tko će mu biti glavni konkuretni dao i više nego zanimljiv odgovor. Naime, on je odlučio izostaviti Messija, te je imenovao bivše suigrače iz Real Madrida Luku Modrića i Raphaela Varanee, kao i Mohameda Salaha, Antoinea Griezmanna i Kyliana Mbappea.

On je rekao: “Rivali? Kao i obično, iako ne znam hoće li ovaj put Messi biti na podijumu. Rekao bih Salah, Modrić, Griezmann, Varane, Mbappe, kao i ostatak reprezentacije Francuske jer su postali svjetski prvaci.”

Messi je iza sebe imao nevjerovatnu sezonu, u kojoj je postigao najviše golova i podijelio najviše asistencija u La Ligi, koju je njegov tim osvojio. Međutim, Argentinac je odigrao razočaravajuće na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, baš kao i ostatak njegove reprezentacije, te bi to mogao biti ključni razlog ukoliko on ne osvoji Zlatnu loptu, kao i neuspjeh u Ligi prvaka, koju je osvojio upravo Ronaldo sa Real Madridom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!