NaslovnicaVijestiIzvještaj za Ligu prvaka

Izvještaj za Ligu prvaka

Večeras je odigrao predposljednje kolo Lige prvaka, a rezultati su glasili ovako:

Izvještaj za Ligu prvaka

Real Madrid je ostvario veliku pobjedu nad Malmeom u šestom kolu grupe A Lige prvaka. Kralejvi su slavili sa 8:0.

Real je ponizio goste iz Švedske, te se izjednačio s Liverpoolom kada je u pitanju najubjedljivija pobjeda u grupnoj fazi Lige prvaka. Liveprool je u prošlosti slavi protiv Bešiktaša također sa 8:0.

Osim toga, Ronaldo je postigao četiri gola, pa je sa 11 golova postao rekorder po broju golova u grupnoj fazi, a prethodno je taj rekord s 10 golova držao Ruud van Nisterlooy.

Fudbaleri Seville pobjedom nad Juventusom izborili su igranje u Evropskoj ligi jer je Gladbach u posljednjih deset minuta izgubio tri boda protiv Cityja.

Ekipa iz Torina izenanđujuće je poražena u Sevilli te nisu uspjeli da izbore prvo mjesto u grupi D. Pobjedonosni gol za Sevillu postigao je Llorente u 65. minuti, koji je poslao Sevillu u Evropsku ligu. Aktuelni prvak Evropske lige završio je na trećem mjestu u grupi D sa šest osvojenih bodova i na proljeće će imati priliku da odbrani titulu u Evropskoj ligi.

Atletico Madrid slavio je protiv Benfice u Lisabonu (2:1) u okviru šestog kola grupne faze Lige prvaka.

Madriđani su ovom pobjedom osigurali prvo mjesto u grupi C sa 13 osvojenih bodova. Iako je Benfica imala sve u svojim rukama na kraju će se morati zadovoljiti sa drugim mjestom. Atletico je poveo u 33. minuti, a strijelac je bio Saul. U 55. minuti gosti su udvostručili prednost preko Vietta. Jedini gol za domaće postigao je Mitroglou.

Manchester United večeras se oprostio od Lige prvaka, pošto je poražen u Wolfsburgu s 3:2.

Prava drama odvijala se u grupi B, United je u jednom trenutku bio siguran prolaznik u nokaut fazu, a onda se sve preokrenulo u završnici. Martial je u 10. minuti doveo goste u vodstvo, ali su Naldo i Vieirinha režirali preokret Vukova. Izjednačio je United autogolm Guilavogouija u 82. minuti. Ipak, samo dvije minute kasnije Naldo zabija novi pogodak i šalje u očaj Unitedove navijače.

Fudbaleri Seville pobjedom nad Juventusom izborili su igranje u Evropskoj ligi jer je Gladbach u posljednjih deset minuta izgubio tri boda protiv Cityja.

Ekipa iz Torina izenanđujuće je poražena u Sevilli te nisu uspjeli da izbore prvo mjesto u grupi D. Pobjedonosni gol za Sevillu postigao je Llorente u 65. minuti, koji je poslao Sevillu u Evropsku ligu.

Što se tiče ostalih rezultata:

Galatasaray 1-1 Astana, Galata će igrati Europa ligu.
PSG 2-0 Shakhtar, PSG će igrati Ligu prvaka dok će, Shakhtar igratu u Europa ligi.
PSV 2-1 CSKA, PSV će igrati u Europa ligi, dok se CSKA oprostio od takmičenja.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!