NaslovnicaVijestiIzvršni direktor Borussije Dortmund se izjasnio o povrtaku Gotzea

Izvršni direktor Borussije Dortmund se izjasnio o povrtaku Gotzea

Poznato je da nogometaš Bayerna iz Munchena, Mario Gotze već duže vrijeme nije zadvoljan svojim statusom u klubu jer dobija premalo minuta, a njegov saigrač Thomas Muller nedavno je potvrdio nezadovoljstvo Gotzea u bavarskom klubu.

Izvršni direktor

“Naravno, često razgovaram sa Marijom i mislim da nije 100% zadovoljan svojom situacijom i statusu u klubu. Nisam njegov menadžer, tako da neću govoriti o njegovoj budućnosti u timu. Mario donosi kvalitetu kako klubu tako i reprezentaciji, nadam se da će i u budućnosti biti sjajan.”, rekao je tada Muller na press konferenciji njemačke reprezentacije.

Od tada su počela razna nagađanja u medijima gdje će njemački reprezentativac nastaviti karijeru, a kao moguća opcija spominjao se i njegov bivši klub – Borussia Dortmund iz koje je 2013. godine prešao upravo u Bayern za 37 miliona eura.

Izvršni direktor Borussije Dortmund, Hans-Joachim Watzke izjavio je da bi Gotzea dočekao raširenih ruku na Signal Iduna Parku, ali isto tako da Gotze ima ugovor sa Bayernom, te da nije čuo za njegovu želju da se vrati.

“Mario je igrač Bayerna. Njegov ugovor ističe tek 2017. godine i nisam čuo ni od njega ni od strane kluba, da žele da se njihova saradnja završi.”, rekao je Watzke za njemački list Bild.

Pored Borussije, kao nova destinacija Gotzea nerijetko se spominjao i Liverpool kojeg trenira bivši trener Gotzea, Jurgen Klopp koj bi želio dovesti ovog igrača, ali on sam nije ništa govorio povodom tih glasina.

Mario Gotze nastupa i za njemačku reprezentaciju kojoj je donio titulu prvaka 2014. godine u Brazilu svojim pobjedonosnim golom u produžecima finala protiv Argentine.

Götze je kao dijete igrao za njemačke klubove Rosenberg i Eintracht Hombruch, a 2001. godine počinje pohađati školu nogometa Borussije Dortmund za koju je za prvi tim debitovao 2009. godine i u Dortmundu se zadržao do 2013. godine, za vrijeme provedeno na Signal Iduna Parku Götze je postigao 22 gola u 83 utakmice.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!