NaslovnicaVijestiJa sam kriv za poraz

Ja sam kriv za poraz

Ja sam kriv za poraz! Tako je započeo konferenciju za novinare trener londonskih plavaca, Antonio Conte. Chelsea je prvi puta nakon 2007 godine izgledao tako impotentno na terenu da nisu uspjeli uputiti niti jednog konkretnog šuta na gol.

Ja sam kriv za poraz

Jose Mourinho jučer je dobio veliki trenerski derbi sa Antonio Conteom, koji je sa ekipom Chelsea odigrao najslabiju utakmicu ove sezone. Italijan nije krio nezadovoljstvo te je kao glavnog krivca za poraz naveo upravo sebe.

>> NAPAST ĆEMO SA OSAM NAPADAČA

“Ja sam kriv za poraz. Nismo igrali dobro. United je zasluženo pobjedio. Pokasali su više želje, ambicije i motivacije. Logično je da u tom primjeru sva krivica pripada meni. Nisam uspio psihološki pripremiti ekipu za tu utakmicu. Nisu imali ni želje ni ambicije za pobjedom.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Conte je priznao da kako se bliži kraj prvenstva da je pritisak sve veći, ali da u njemu ne traži izgovor za poraz. Pritisak je prisutan prevenstveno zbog toga što je Chelsea vrlo blizu naslovu prvaka Premier lige.

Pritiak je normalna stvar u nogometu. Više volim biti u borbi za titulu i biti pod pritiskom, nego da sam na sredini tabele i da sam miran. Moramo biti sretni što igramo pod pritiskom, jer ga u prošloj sezoni nije bilo. Chelsea je bio deseti. Moramo razumjeti da nam se u toj sezoni dešava nešto posebno, to je neko čudo ako gledamo u kakvim problemima je Chesea bio u prošloj sezoni. Zato u preostalih šest utakmica moramo pokazati više entuzijazma i želje. Moramo biti strpljivi i moramo se boriti. Ako toga ne bude onda ćemo na kraju aplaudirati nekoj drugoj ekipi.

Chelsea trenutno ima četiri boda prednosti ispred drugoplasiranog Tottenhama i u narednih šest utakmica idu na dva teška gostovanja Evertonu i West Bromwich Albionu, dok Tottenham igra derbi sa Arsenalom i kući dočekuje Manchester United.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!