NaslovnicaVijestiJAMIE CARRAGHER: Njih dvojica su trenutno ubjedljivo najbolji centralni defanzivci u Premier...

JAMIE CARRAGHER: Njih dvojica su trenutno ubjedljivo najbolji centralni defanzivci u Premier ligi!

Legendarni bivši igrač Liverpoola Jamie Carragher izjavio je kako vjeruje da su u ovom trenutku Virgil van Dijk i Aymeric Laporte najbolji centralni defanzivci u Premier ligi, te dodao kako smatra da je Nizozemac možda i najbolji na svijetu na svojoj poziciji.

Van Dijk najbolji centralni defanzivac svijeta

Van Dijk impresionira svojim nastupima otkako je stigao na Anfield iz Southamptona prošlog januara, te je jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Kloppovog tima prošle i ove sezone. S druge strane, i Laporte je također u januaru stigao u Manchester City, ali iz Athletic Bilbaa, te mu je trebalo vremena da se prilagodi na Premier ligu. Ipak, ove sezone je postao možda i ključni igrač u obrani Guardiolinog tima.

Carragher smatra kako su njih dvojica trenutno najbolji u Engleskoj. U intervjuu za TalkSport bivši engleski reprezentativac je rekao: “Mislim da je Van Dijk briljantan, najbolji je centralni defanzivac u Premier ligi. Također mislim da je i Aymeric Laporte sjajan otkako je došao u Manchester City.”

Također je dodao kako je po njegovom mišljenju Van Dijk možda i najbolji na svijetu: “Zaboravite Van Dijkovu stvarnu poziciju. Kada pomislite na deset najboljih igrača u ligi, pomislite na Kevina De Bruynea, Davida Silvu, Sergija Aguera, Harryja Kanea, Mohameda Salaha, Davida De Geu i Edena Hazarda. Mislim da je Van Dijk zapravo u toj skupini igrača. On je toliko dobar na svojoj poziciji u ovom trenutku, da smatram da je među vodećim igračima na svijetu.”

“Uvijek sam vjerovao da kada ste dobri na toj poziciji, morate to poduprijeti trofejima. Stigao je do finala Lige prvaka, ali centralni defanzivci koji su u proteklih nekoliko godina igrali za Barcelonu i Real Madrid osvajali su Lige prvaka, a neki od njih i Svjetska prvenstva. Mislim da vam je potrebno nekoliko medalja kako bi vas se moglo nazvati najboljim, ali u ovom trenutku, da li postoji ijedan centralni defanzivac koji igra bolje od Virgila van Dijka? Ukoliko postoji, nisam čuo za njega.”

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!