NaslovnicaVijestiJamie Vardy zauzeo sve naslovnice u Engleskoj, ali Mahrez je daleko najefektivniji...

Jamie Vardy zauzeo sve naslovnice u Engleskoj, ali Mahrez je daleko najefektivniji igrač Leicestera

Jamie Vardy zauzeo sve naslovnice u Engleskoj, ali Mahrez je daleko najefektivniji igrač Leicestera. Martin Lawrence za Whoscored je istakao da je Jamie Vardy sa svojim rekordom zauzeo sve naslovnice u Engleskoj, ali da je Mahrez daleko najefektivniji igrač Leicestera.

Jamie Vardy zauzeo sve naslovnice u Engleskoj

Začuđujući podatak jeste taj što Leicester nakon 15 odigranih utakmica ima samo jedan poraz i s pravom su vodeći u ligi. Dok Manchester City, Arsenal i Manchester United gube bodove, Lisice su nezaustavljive. Ekipa Claudia Ranierija je najbolja u Premier ligi, na što ukazuje i pozicija na tabeli koju trenutačno drže, a veliki Sir Alex Fergunson je izjavio kako vjeruje da Leicester može iznenaditi sve i uzeti titulu ove godine ako samo dovedu nekoliko pojačanja u januaru.

Bez sumnje je da je Jamie Vardy glavna tema na otoku ove sezone ali i u Leicesteru. Rekord koji je napadač postavio zabijajući u 11 utakmica uzastopno je prekinut ovog vikenda, ali Lisice su bile itekako superiornije od Swanseaja u svakom pogledu. U pobjedi nad Velšanima od 3:0 N’Golo Kante je odigrao veoma važnu ulogu, ali bilo je jasno ko je bio zvijezda te noći.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Hat – trick Alžirca je samo dokaz da je ovu sezonu u top formi. Dvadesetčetverogodišnjak je za partiju koju je pružio na Liberty stadionu dobio ocjenu 10. Postao je jedini igrač kojem je to uspjelo više nego jednom, s obzirom ja je istu ocjenu dobio na otvaranju sezone protiv Sunderlanda. Nagradom za najboljeg igrača u prošloj utakmici Mahrezov rejting ove sezone je skočio na 8.33 čime je zasjeo na vrh liste i niko mu nije prišao ni blizu.

Iako je Vardy najbolji strijelac lige, Mesut Ozil asistent s 12 asistencija, ipak Mahrez spada u listu najboljih ove sezone. Alžirac se nakon prošlog kola popeo na treće mjesto najboljih strijelaca s 10 golova, a jedino Ozil ima više asistencija od Mahreza koji ima šest.

S obzirom da je učestvovao u 16 ligaških golova samo je nekolicina igrača lige petice bolja od njega, a to su Pierre-Emerick Aubameyang 20 , Neymar19 i Zlatan Ibrahimović 18. Kada se uzme u obzir da je prošle sezone postigao četiri gola i namjestio sao tri, napredak je evidentan. Iako se već u prvoj sezoni moglo vidjeti da je Mahrez ogroman talent, njegov kontinuitet ove sezone je oačarao sve.

Svakako za razvoj Mahreza je zaslužan cijeli tim sa svojim izvanrednim izvedbama iz utakmice u utakmicu. Zanimljivo je da je ekipa Leicestera među zadnjima ako se računa posjed lopte, koji iznosi 44,2 %, dok su samo tri ekipe uputile više udaraca od njih. Leicester je lopte gubio najviše baš zbog količine udaraca i zbog dugih lopti kojima su pokušavali da izbace protivničku odbranu. Razlog zbog kojeg loptu ne zadržavaju previše u svom posjedu jeste taj što ekipa pokušava da se što brže prebaci u ofanzivu,nadajući se da protivnička ekipa nema dovoljno vremena da se postavi. Rizik koji ekipa preuzima tim načinom igre zapravo odgovara Mahrezu.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Istina je da Alžirac voli imati prostora da može ići s loptom, ali također je sposoban da se ubaci u prostor. Mahrez je najusiješniji dribler u Premier ligi sa 50 uspješnih driblinga, također ulazi u listu top 10 igrača koji su uputili udarce prema golu kojih je on uputio 42 i koji su uputili ključne pasove u igri, 31. Upravo su šanse koje je Mahrez stvorio omogućile Vardyju da dostigne sadašnju formu, jedino je Ozil stvorio više prilika od njega. Igrači poput njega ističu se driblinzima i brzinom, ali Mahrez ima ono što većini njih fali – završnicu, što ga čini najefikasnijim krilom u Engleskoj.

Jamie Vardy zauzeo sve naslovnice u Engleskoj

Volja i trud Mahreza, Vardyja, Kantea i Albrightona da što prije vrate loptu u svoj posjed je učinila ekipu Leicestera zastrašujućom. Mahrez i Vardy su uspijeli da osvoje loptu više od 10 puta ove sezone u zadnjoj trećini utakmice. Mahrez je to uspio 11, a Vardy čak 15 puta.

I dok su Vardy, Albrighton, Kante i Drinkwater s pravom hvaljeni za svoj trud i performans na sredini terena, potreban je igrač koji će napraviti tranziciju u napad. Za ekipu Leicestera to je Riyad Mahrez koji ove sezone igra fantastično i jedan je od glavnih kandidata za igrača sezone, barem za sad.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!