NaslovnicaVijestiJavier Hernandez objasnio zašto je odlučio napustiti Manchester United

Javier Hernandez objasnio zašto je odlučio napustiti Manchester United

Napadač Bayer Leverkusena je izjavio da ne bi napustio Manchester United da mu trener Louis van Gaal nije obezbijedio sigurnost da će biti prvi izbor u napadu.

chicharito

27-godišnji Chicharito je napustio Old Trafford i prešao u Bayer Leverkusen krajem ljetnog prijelaznog roka i, dok se njegov bišvie tim mučio da pronađe mrežu protivnika, Meksikanac je postizao golove kao na traci. Ukupno je u 16 bundesligaških nastupa postigao 13 golova.

U izjavi za The Times rekao je: “Cijenim to što su navijači htjeli da ostanem. Bio sam sretan tamo. Da mi je trener rekao da ću biti napadač broj jedan, nikada ne bih otišao.”

“Međutim, ja sam želio igrati. Tamo sam proveo tri godine, bio sam fokusiran na rad, na to da budem timski igrač i da uvijek budem spreman. Trudio sam se i pokušavao postizati golove. Navijači su htjeli da ostanem, ali da ostanem i da budem zamjena. Nisam htio više čekati.”

Razumljivo, Hernandez, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Real Madridu, često je bio frustriran jer je većinom u igru ulazio sa klupe, te je bio nestrpljiv da dokaže da zaslužuje stalno mjesto u početnoj postavi.

To nije uspio u Unitedu, jer je Van Gaal nastavio forsirati kapitena Waynea Rooneya u napadu. Međutim, odluka da napusti Manchester United možda je i najbolja opcija, jer je meksički reprezentativac znatno napredovao ove sezone.

“Crveni vragovi” su kao zamjenu doveli Anthonyja Martiala iz Monaca, ali, iako je mladi Francuz zadivio sve ove sezone, mnogi smatraju da je Van Gaal “osakatio” tim u napadačkom dijelu, gdje nemaju baš puno opcija trenutno.

Chicharito, koji ima uspješnost udaraca u okvir gola od 59% u Bundesligi ove sezone, nada se da će nastaviti igrati u istom ritmu.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!