NaslovnicaVijestiJavier Mascherano otkrio razlog zbog kojeg je otišao iz Barcelone

Javier Mascherano otkrio razlog zbog kojeg je otišao iz Barcelone

Dugogodišnji igrač Barcelone Javier Mascherano danas je napustio klub i pridružio se redovima kineskog Hebei China Fortunea.

Mascherano komentarisao odlazak

Tamo će se ponovo udružiti sa svojim bivšim trenerom Mauriciom Pellegrinijem, a u intervjuu nakon odlaska otkrio je razlog zašto se odlučio na taj korak.

Argentinski reprezentativac je skoro osam godina proveo u katalonskom gigantu, ali, kako kaže, trebao mu je novi izazov nakon što je saznao da nije u planovima novog trenera Ernesta Valverdea.

“Trenutak je stigao, morao sam donijeti ovu odluku. Vrijeme je najveći pokazatelj gubitka moje važnosti u timu, što je otežavalo stvari. Nisam želio klub stavljati u tešku poziciju, tako da sam odlučio otići. Ponekad morate prihvatiti stvarnost. Nisam igrač koji sam nekad bio, to je normalno, prirodno. Trebala mi je ova promjena, nisam osjećao kako mogu vratiti povjerenje svih oko mene. Kvalitet centralnih defanzivaca u timu je jako visok.”

Umjesto da kritizira i da krivi nekog za svoj odlazak, Mascherano se ipak odlučio zahvaliti svima sa kojima je igrao u Barcinom dresu, kao i navijačima koji su mu pomogli da ostvari svoj san.

“Najteža stvar kad igraš za Barcelonu je ta da znaš da ćeš morati otići jednog dana”, rekao je Masche na današnjem oproštaju.

[su_no1forfootball]

“Osjećam se privilegovano i sretno zbog svega što sam doživio ovdje. Nikad nisam ni zamislio da ću ostati ovoliko dugo i postati dio povijesti kluba. Neću pamtiti samo trofeje koje sam osvojio, već svakodnevna iskustva koja sam doživio u klubu, čije vrijednosti se prenose širom svijeta. Uživao sam u jedinstvenim trenucima i imao sreće da igram sa igračima sa kojima sam igrao. To sve je bio san.”

Javier Mascherano je stigao na Camp Nou iz Liverpoola u ljeto 2010. godine za 24 miliona eura. Iako je u Liverpoolu igrao na poziciji defanzivnog veznog, ubrzo se u novom klubu prilagodio na poziciju centralnog defanzivca, te je jedno vrijeme zajedno sa Gerardom Piqueom činio možda i najbolji štoperski duo. Ukupno je u dresu Barcelone odigrao 334 utakmice, te osvojio 17 trofeja, uključujući dvije Lige prvaka.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!