NaslovnicaVijestiJavier Zanetti: Lionelu Messiju nije potrebno Svjetsko prvenstvo kako bi se izjednačio...

Javier Zanetti: Lionelu Messiju nije potrebno Svjetsko prvenstvo kako bi se izjednačio sa Maradonom

Rasprava oko toga tko je bolji igrač između Lionela Messija i Diega Maradone je aktuelna već godinama, ali legendarni igrač Intera i bivši argentinski reprezentativac Javier Zanetti tvrdi da nema potrebe uspoređivati njih dvojicu.

diego maradona lionel messi

Maradona je u svojoj karijeri odveo reprezentaciju Argentine do titule na Svjetskom prvenstvu 1986. godine, te je stigao do finala 1990. godine, a također je osvojio i dvije titule prvaka talijanske Serije A u dresu Napolija.

Dok Messi još uvijek nije postao svjetski prvak sa svojom zemljom, on je ipak stigao do finala na posljednjem Svjetskom prvenstvu, te je u karijeri ukupno osvojio pet Zlatnih lopti, kao i četiri Lige prvaka, te sedam titula prvaka Španjolske sa Barcelonom.

Zanetti, koji trenutno obnaša funkciju potpredsjednika svog bivšeg kluba Intera, igrao je zajedno sa Messijem u dresu reprezentacije, te protiv njega u Ligi prvaka. Po njegovom mišljenju omaleni Argentinac ne treba titulu Svjetskom prvaka kako bi dokazao svoj talent.

“Ne razumijem usporedbe između njih dvojice”, izjavio je Zanetti, te nastavio: “Mislim da je Diego bio jedinstven, ali i Messi radi jedinstvene stvari. Što možete reći o Messiju a da nije već rečeno? Igrač koji je osvojio pet Zlatnih lopti, četiri Lige prvaka i postigao 97 golova u jednoj godini.”

“Nema potrebe za osvajanjem Svjetskog prvenstva kako bi potvrdio taj talent. Lionel Messi je također i ambasador Argentine, i ponosan sam što je moj sunarodnjak.”

Javier Zanetti je igrač sa najviše nastupa za “Gaučose”, ukupno je 143 puta nastupao za svoju reprezentaciju, te je postigao pet golova. Lionel Messi je trenutno na cifri od 105 nastupa u dresu reprezentacije, postigao je ukupno 49 golova, te je drugi na listi strijelaca reprezentacije svih vremena. Ubrzo bi mogao postati i najbolji strijelac, samo sedam golova ga dijeli od Gabriela Batistute, koji je u 78 nastupa postigao nevjerovatnih 56 golova.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!