NaslovnicaVijesti"On je bolji od Davida de Gee jer je kompletan golman!"

“On je bolji od Davida de Gee jer je kompletan golman!”

Bivši golman Chelseaja, te legenda Premier lige Mark Schwarzer otkrio je kako smatra da David de Gea nije najbolji golman na svijetu, unatoč tome što je, kako kaže, jako talentiran.

Neuer je bolji od De Gee

Bivši australijski reprezentativac je nastupio u nevjerovatne 562 utakmice u najvišem rangu engleskog nogometa, gdje je nosio dresove klubova kao što su Bradford City, Middlesbrough, Fulham, Chelsea i Leicester City.

Bio je dio Middlesbroughovog tima koji je osvojio Liga Kup 2004. godine, a također je osvajao i dvije uzastopne titule prvaka Premier lige. Prvu sa Chelseajem 2015. godine, a zatim i sa Leicester Cityjem godinu dana kasnije, nakon čega je završio profesionalnu karijeru dugu nevjerovatnih 27 godina.

De Gea je, s druge strane, u Engleskoj od 2011. godine, kada je stigao u Manchester United iz Atletico Madrida za tada rekordnih 25 miliona eura. Nakon neuvjerljive prve sezone na Old Traffordu, ubrzo je postao jedan od ključnih igrača ‘Crvenih vragova’, te je nekoliko godina u nizu bio proglašavan igračem godine.

Do sada je odigrao ukupno 224 ligaške utakmice u dresu Uniteda, i uprkos mnogim špekulacijama o njegovom odlasku u Real Madrid, on po svemu sudeći nema tu namjeru, već želi ostati i pokušati osvojiti Premier ligu, koju nije osvojio još od 2013. godine i odlaska Alexa Fergusona.

[su_million_pound]

Schwarzer smatra kako je David de Gea vrhunski golman, ali da nije najbolji zbog dva nedostatka u njegovoj igri.

“Jedna osoba kaže da je David de Gea svjetska klasa ove sezone i svi ostali klimaju glavom bez ikakve analize. David je vrlo dobar golman, on je svjetska klasa ako uzmemo u obzir njegove reflekse i senzacionalne obrane, ali kada sve dobro razgledate, mislim da nije najbolji zbog dva nedostatka. Ne dominira u svom golmanskom prostoru i ne pomaže u gradnji napada.”

“Dobar je sa loptom u nogama, ali mislim da to ne koristi dovoljno. Manuel Neuer je za nijansu bolji jer je on kompletan golman. On je izvanredan na liniji, dominira u svom prostoru i nevjerovatan je u gradnji napada.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!