NaslovnicaVijestiJe li La Masia prestala proizvoditi vrhunske igrače?

Je li La Masia prestala proizvoditi vrhunske igrače?

Nogometni klub Barcelona uvelike je promijenio svoju transfer politiku. Od kluba koji je 2012. godine zaigrao s timom u kojem je svih 11 igrača u startnoj postavi bilo iz La Masije, Barcelonine nogometne akademije za razvoj mladih igrača, do toga da danas dovodi 6 igrača u jednoj sezoni i na njih potroši preko 400 milijuna eura!

Ernesto Valverde rotira sastav prepun iznimno kvalitetnih igrača, ali može se reći kako je standardna postava ona u kojoj je Ter Stegen između vratnica, u zadnjoj liniji Alba, Pique, Umtiti, Sergi Roberto, u veznoj redu su Rakitić, Busquets, Iniesta i Coutinho, a u napadu Lionel Messi i Luis Suarez. U standardnoj prvoj postavi Barcelona ima preko pola igrača iz svoje škole nogometa, čak 6 njih, puno više od prosjeka u klubovima njihova ranga.

No, ono što zabrinjava je da Iniesta ima 33 godine, Pique 31, Messi 30, Busquets 29, Alba 28, Sergi Roberto 26. Ostatak momčadi manje – više doveden je iz svih krajeva svijeta. Barcelona se promijenila, nemaju danas novog Guardiolu koji će u momčad ugurati hrpu klinaca iz akademije, već danas kupuju.

[su_bonus]

Ali… Ni kupovanje u Barceloni nije kao nekada. Uglavnom su kupovali potencijale za relativno sitne novce i kapitalce za velike novce, ali ne i rekordne. Istina je da je na nogometnom tržištu inflacija i da dobri igrači vrijede enormno velike cifre, ali svejedno – Barca se promijenila.

Real Madrid bio je sinomin za klub koji baci hrpu novca na nekog igrača koji se vrlo brzo pokaže kao promašaj, ali Barcelona je bila suprotnost, ona je za sitne novce kupovala vrhunske talente i često pogađala, ali tu se nešto poremetilo. Samo u zadnjih nekoliko godina Barca je nagomilala promašaja – Alex SongThomas VermaelenJérémy MathieuArda TuranPaco AlcácerAndré Gomes, a na dobrom putu je i Jerry Mina.

[su_live_koeficijenti]

Pred početak sezone Barcelona je prodala Neymara za rekordnu cifru – 222 milijuna eura. Publika je bila razočarana pa su tražili ostavku predsjednika kluba, a on brže – bolje da zadovolji navijače kreće u kupovinu kakvu klub još nije vidio – Jerry Mina 12 milijuna eura, Gerard Deulofeu 12 milijuna eura, Nelson Semedo 31 milijun eura, Arthur 39 milijuna eura, Paulinho 40 milijuna eura, Dembele 145 milijuna eura i Coutinho 165 milijuna eura. To je ukupno 444 milijuna eura, a navodno je dogovoren i transfer Griezmanna za 100 milijuna eura. 

I dok “domaći dečki”, igrači iz La Masije, svoju sreću traže po Europi, Thiago u Bayernu, Fabregas i Pedro u Chelseaju, Montoya u Valenciji, Bartra u Betisu, Rafinha u Interu, Trigueros u Villarrealu, Sandro u Sevilli, a Munir u Alavesu, Barcelona dovodi igrače iz Brazila poput Mine i Arthura, a svojoj djeci ne daje šansu. Ukoliko ova velika ulaganja uskoro ne budu dala ozbiljnije rezultate kritike u Barceloni postat će itekako glasne..


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!