NaslovnicaVijestiJoe Hart karijeru nastavlja na Apeninskom poluostrvu?

Joe Hart karijeru nastavlja na Apeninskom poluostrvu?

Predsjednik Intera, Erick Thohir u petak je stigao u Europu iz Indonezije kako bi gledoa duel Lige prvaka između Paris-Saint Germaina i Manchester Cityja.

Joe Hart

Thohir će meč Lige prvaka gledati sa namjerom da u bližoj budućnosti realizuje transfere Joe Harta i Yaye Toure iz redova ‘Građana’ u Inter koji je većinsko vlasništvo Ericka Thohira.

Inter već duže vrijeme prati sjajnog Yayu Tourea, te kako stvari stoje ovaj reprezentativac Obale Slonvovače će napustiti Građane na ljeto. Međutim, kako saznaje Gazette dello Sport, ugledni italijanski sportski list vlasnik Intera će razgovarati o transferu još jednog igrača, a riječ je o reprezentativcu Engleske i dugogodišnjem golmanu kluba iz Manchestera, Joe Harta.

Toure je nastupao i za Barcelonu do 2010. godine, a 2007. godine igrao možda najbolju sezonu u svojoj karijeri, ali poslije dolaska Sergija Busquetsa njegova minutaža se znažajno smanjila. Reprezentativac nije bio zadovoljan time te je napustio Kataloniju i preselio se u Manchester City gdje je već šest godina jedan od rijetkih igrača koji imaju standardno mjesto u timu.

[su_bet_at_home_1]

Za reprezentaciju Obale Slovonače odigrao je 97 utakmica, te postigao 19 golova, a jedna zanimljiva priča koja je bila aktuelna prije par godina je da je Toure bio na probi u sarajevskom Željezničaru, ali da su tamo rekli da nije dovoljno dobar, naravno tu priču su ljudi iz Željezničara odmah demantovali.

Manchester City pokušat će dovesti golmana Barcelone, Marc-Andrea Ter Stegena koji nije zadovoljan svojom minutažom u klubu, jer je mjesto na golu katalonskog tima ‘zabetonirao’ sjajni Claudio Bravo.

Ukoliko City dovede Ter Stegena sigurno je da će se Joe Hart naći na transfer listi, a potencijalni kupac je svakako Inter. Još jedna od varijanti koje navodi Gazette dello Sport jeste zamjena Samir Handanović za Joe Harta.

Već je duže vrijeme poznato da će Cityja na ljeto preuzeti španski strateg, Pep Guardiola tako da ćemo vidjeti šta vrijeme nosi i da li će City zadržati Joe Harta i Yayu Tourea.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!