NaslovnicaVijestiJoel Matip: Evo zašto sam potpisao za Liverpool

Joel Matip: Evo zašto sam potpisao za Liverpool

Evo zašto sam potpisao za Liverpool, rekao je Kamerunac. Branič Schalke-a, Joel Matip je otkrio glavni razlog njegovog pridruživanja Liveproolu. Ranije danas, Schalke je objavio da je kamerunski reprezentativac potpisao predugovor sa Liverpoolom.

Evo zašto sam potpisao za Liverpool

24-godišnjak, koji je svoju zemlju zastupa 27 puta, će zamijeniti Veltins Arenu za Anfield na ljeto.

Matip, koji se probio u prvi tim Schalkea u sezoni 2009/10, se raduje igranju za Redse i priznao je da im se pridružio, jer želi da doživi nešto novo.

“Uvijek sam rekao da postoji samo jedan razlog zbog kojeg bi otišao iz Schalkea – a to je da doživim nešto sasvim novo”, rekao je Joel.

“Iz tog razloga, nikada nisam smatrao da bi trebalo da pređem u neki drugi klub u Bundesligi.”

“Iako odluka nije bila lahka, ja sam siguran da je ovo pravi trenutak za mene da napravim taj sljedeći korak u mojoj karijeri.”

[su_netbet_psgchelsea]

Schalke, koji je trenutno na petom mjestu u Bundesligi, je razočaran da vidi tako dobrog štopera da napušta Gelsenkirchen i priznali su da je davno odlučio da napusti klub.

Sportski direktor njemačkog kluba, Horst Heldt je rekao: “Mi smo održavali opsežne dogovore sa igračem i njegovim agentom od maja prošle godine.”

“Postalo je jasno da određeni faktori neće biti utjecati na njegovu odluku.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!