NaslovnicaVijestiJoel Matip: Evo zašto sam potpisao za Liverpool

Joel Matip: Evo zašto sam potpisao za Liverpool

Evo zašto sam potpisao za Liverpool, rekao je Kamerunac. Branič Schalke-a, Joel Matip je otkrio glavni razlog njegovog pridruživanja Liveproolu. Ranije danas, Schalke je objavio da je kamerunski reprezentativac potpisao predugovor sa Liverpoolom.

Evo zašto sam potpisao za Liverpool

24-godišnjak, koji je svoju zemlju zastupa 27 puta, će zamijeniti Veltins Arenu za Anfield na ljeto.

Matip, koji se probio u prvi tim Schalkea u sezoni 2009/10, se raduje igranju za Redse i priznao je da im se pridružio, jer želi da doživi nešto novo.

“Uvijek sam rekao da postoji samo jedan razlog zbog kojeg bi otišao iz Schalkea – a to je da doživim nešto sasvim novo”, rekao je Joel.

“Iz tog razloga, nikada nisam smatrao da bi trebalo da pređem u neki drugi klub u Bundesligi.”

“Iako odluka nije bila lahka, ja sam siguran da je ovo pravi trenutak za mene da napravim taj sljedeći korak u mojoj karijeri.”

[su_netbet_psgchelsea]

Schalke, koji je trenutno na petom mjestu u Bundesligi, je razočaran da vidi tako dobrog štopera da napušta Gelsenkirchen i priznali su da je davno odlučio da napusti klub.

Sportski direktor njemačkog kluba, Horst Heldt je rekao: “Mi smo održavali opsežne dogovore sa igračem i njegovim agentom od maja prošle godine.”

“Postalo je jasno da određeni faktori neće biti utjecati na njegovu odluku.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!