NaslovnicaVijestiJohn Terry otkrio koji legendarni napadač mu je zadavao najviše problema u...

John Terry otkrio koji legendarni napadač mu je zadavao najviše problema u Premier ligi

Jedan od najboljih defanzivaca u povijesti Premier lige i legendarni kapiten Chelseaja John Terry jučer je dao izjavu u kojoj se prisjetio vremena dok je igrao na Stamford Bridgeu.

Henry je Terryjev najteži protivnik

On se uz legendarne Rija Ferdinanda i Tonya Adamsa smatra jednim od najboljih na njegovoj poziciji u povijesti engleskoj nogometa. U dresu Chelseaja je odigrao nevjerovatnih 717 utakmica, a prvak Premier lige je bio pet puta.

On trenutno nastupa u dresu Aston Ville u Championshipu, drugom rangu engleskog nogometa, nakon što je prošlog ljeta napustio Chelsea nakon 19 godina provedenih u londonskom klubu.

Jučer je gostovao u Sky Sports studiju, gdje je zajedno sa bivšim defanzivcem Liverpoola Jamiem Carragherom komentarisao utakmicu između Evertona i Swansea Cityja.

[su_bbworld]

Njih dvojica su se prisjetili velikog rivalstva između njihovih klubova, a Terry je priznao kako je Liverpool bio jedan od najtežih protivnika s kojim se susreo: “Gostovanja na Anfieldu bila su strašna. Atmosfera je bila ovakva – krenuli biste na stadion iz hotela, put je trajao oko 30 minuta, a svi navijači su bili po ulicama, vikali bi i bacali stvari na autobus.”

Henry je Terryjev najteži protivnik

Nakon što ga je komentator pitao koji napadač mu je zadavao najviše problema u Premier ligi, izbor je bio težak. Kandidati su bili brojni, uključujući Alana Shearera, Sergija Aguera, Ruuda van Nistelrooya, Michaela Owena, pa čak i Cristiana Ronalda. Međutim, on se odlučio za nekog drugog.

“Henry je bio napadač kojeg sam se najviše bojao. Bio ja zastrašujuć, daleko najbolji od svih. Imao je sve, bio je nevjerovatan. Zbog njega sam prije utakmica govorio kako će nam biti teško. Nikog se nisam tako bojao kao njega.”

Legendarni Francuz je u Premier ligi postigao nevjerovatna 174 gola u periodu između 1999. i 2007. godine, te trenutno drži rekord kao najbolji strijelac Arsenala svih vremena i jedna je od najvećih, ako ne i najveća legenda kluba ikada.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Navijači ismijavali Riceovu djevojku zbog izgleda, nakon čega je izbrisala sve...

0
Navijači Chelseaja na tribinama Emiratesa tijekom prošlog derbija ismijavali su izgled djevojke Declana Ricea, nakon čega je ona poduzela radikalan korak i izbrisala sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!