NaslovnicaVijestiJohn Terry otkrio zbog kojeg rivala na terenu je imao besane noći

John Terry otkrio zbog kojeg rivala na terenu je imao besane noći

Tokom svoje karijere, John Terry, stekao je reputaciju jednog od najboljih štopera Premier ligi, ali je Chelseajev kapiten priznao da mu je sama pomisao da će se suočiti sa bivšim Arsenalovim golgeterom, Thierry Henryjem, uzrokovala besane noći.

Henry

Terry je skupio preko 700 nastupa za Bluese u 18-godišnoj profesionalnoj karijeri, kao i 78 nastupa za reprezentaciju Engleske čiji je kapiten bio skoro pet godina.

Uprkos tom iskustvu, 35-godišnji defanzivac priznao je da čak i kad je bio na vrhuncu svoje igračke karijere, da se “plašio” susreta sa Henryjem, koji je postigao ukupno 10 golova protiv Chelseaja, dok je igrao za Gunnerse.

“Thiery Henry je imao sve. Noćima pred utakmicu nisam mogao da spavam kako treba”, rekao Terry Chelsea Fans Channelu.

“Ali bio je pravi džentlmen van terena. Uvijek me je hvalio, upućivao mi riječi podrške i hvalio me. Ali kao igrač, imao je sve, zazirao sam od duela protiv njega.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

Bitka između Henryja i Terryja je jedna od obilježja rivalstva između londonskih klubova u poslednjoj dekadi, pošto su se i jedni i drugi borili za primati u engleskom fudbalu.

Ova dva igrača susrela su se još jednom, kada su se u polufinalu Lige prvaka susreli Barcelona i Chelsea, kada je Henry nosio dres španskog giganta.

U prvoj utakmici, Terry je bio uspješniji od Francuza, pošto je Chelsea izborio remi bez golova na Nou Campu, međutim, u kontroverznom revanšu na Stamford Bridgeu, koji je ostao upamćen po brojnim sudijskim greškama na štetu londonskog kluba, Barcelona je izborila prolazak dalje, bez Henryja u timu, golom Andresa Inieste u nadoknadi vremena.

Thiery Henry okačio je kopačke o klin 2014. u redovima New York Red Bullsa, a u svojoj bogatoj karijeri nastupao je još za Monaco, Juventus, Arsenal i Barcelonu. Za francusku reprezentaciju odigrao je 123 utakmice, te postigao 51 gol. Danas radi kao stručni konsultant na Sky Sportsu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!