NaslovnicaVijestiJohn Terry produžio ugovor sa londonskim klubom

John Terry produžio ugovor sa londonskim klubom

Nogometaš John Terry još najmanje godinu dana predvodit ekipu Chelseaja sa kapitenskom trakom pošto je odlučio produžiti ugovor, objavio je londonski klub.

John Terry

Terry ostaje u Chelseaju nakon konzultacija s novim menadžerom Antonijom Conteom i vlasnikom Romanom Abramovičem, ali i nakon što su navijači zahtijevali od uprave da iskusni defanzivac ostane.

“Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor. Radujem se izazovima pod vodstvom novog menadžera i nadam se da ćemo biti uspješni. Također, posebnu zahvalnost dugujem navijačima Chelseaja, koji su najbolji na svijetu”, rekao je Terry za zvaničan sajt “plavaca”.

Terry će na taj način odigrati 22. sezonu u dresu Chelseaja, u kojem je od svoje 14. godine i mlađih selekcija. Za prvi tim “plavaca” odigrao je 703 utakmice, najviše u povijesti kluba, i postigao 66 golova, dok je osvojio četiri titule Premier lige, pet FA kupova, tri Liga kupa, dva Community Shielda, Ligu prvaka i Ligu Europe.

Za reprezentaciju Engleske zabilježio je 78 nastupa, prije nego što je 2012. godine oprostio od državnog dresa.

John Terry kapitensku traku Chelseaja nosi još od 2004. godine nakon što se Desailly penzionisao. Mourinho je smatrao da je Terry najbolji izbor za kapitena, te je s njim odmah sljedeće sezone osvojio Premiership, a Terry je izabran za najboljeg defanzivca lige te sezone, kao i za najboljeg igrača u izboru profesionalaca u Engleskoj.

Terry je imao prilike i otići iz Chelseaja, na početku sezone 2009. godine Manchester City šalje svoju treću ponudu za iskusnog defanzivca, no Carlo Ancelotti odbija to. Te sezone John Terry je bio najbolji u dodavanjima, u samom vrhu svjetskog nogometa, ima je 91,6% uspješnost pasova, a samo Xavi (93%) je bio bolji.

[su_betfair_200eura]

[frontpage_news widget=”29856″ name=”Ostale vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!