NaslovnicaVijestiJoš jedna revolucionarna promijena kuca na vrata Svjetskog prvenstva?!

Još jedna revolucionarna promijena kuca na vrata Svjetskog prvenstva?!

Kao da širenje prvenstva na 48 timova nije bilo dovoljno, u Južnoj Americi su došli do nove inicijative koja bi promijenila ustaljenu strukturu Svjetskog prvenstva, koja je na snazi još ​​od 1930. godine.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je u više navrata dao naslutiti da je FIFA otvorena za reforme, te da je spreman mijenjati ili eliminirati takmičenja, koja ne donose tržišni uspjeh. U njegovom mandatu je odlučeno da Svjetsko prvenstvo od 2026. godine broji 48 reprezentacija a sada iz Južne Amerike dolazi vijest koja bi u potpunosti promijenila draž Mundiala.

DIDIER DROGBA DAO IZNENAĐUJUĆ ODGOVOR: Evo tko je najbolji defanzivac sa kojim se suočio u karijeri!

Predsjednik južnoameričkog nogometnog saveza CONMEBOL Alejandro Dominguez je uoči uzvrata finala kupa Libertadores govorio o ideji da se svjetsko prvenstvo održava svake dvije, a ne svake četiri godine.

„Nikad ne reci nikad. Zašto? Mi smo uvijek htjeli globalnu ligu naroda i ovoj ideji ćemo uvijek biti naklonjeni te smo FIFA-i  predložili da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine, a ne svake četiri godine. Slabost trenutnog formata je ta što većina igrača tokom karijere samo dva puta zaigra na Mundialu, stoga u toj činjenici vidimo priliku„ rekao je Dominguez, koji vjeruje bi takav koncept također predstavljao ogromne ekonomske prednosti koje bi pozitivno utjecale na razvoj nogometa kao takvog.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!