NaslovnicaVijestiJose Mourinho govorio o stanju Sir Alexa Fergusona

Jose Mourinho govorio o stanju Sir Alexa Fergusona

Trener nogometaša Manchester Uniteda Jose Mourinho govorio je danas na konferenciji za medije, te istakao da su u klubu svi pozitivni kada je reč o zdravstvenom stanju Sir Alexa Fergusona.

Ferguson je u subotu hitno operisan zbog krvarenja na mozgu, a United nije objavljivao podatke o njegovom stanju od tada. Mourinho je, govoreći pred duel protiv West Hama, rekao da je Fergusonova porodica tražila privatnost.

“I ja ću to poštovati”, rekao je portugalski stručnjak. “Ali, mi smo pozitivni. Veoma, veoma smo pozitivni”, dodao je Mourinho.

Britanski mediji su juče prenijeli da je Ferguson razgovarao s članovima porodice.

[su_premierleague]

Britanski tabloid The Sun piše kako je 76-godišnji stručnjak ‘budan, da sjedi i razgovara s porodicom’, a prvi kojem se obratio nakon što se probudio iz kome bio je sin Darren. Njegove prve riječi nasmijale su okupljene.

“Kako je prošao Doncaster?”, upitao je navodno Ferguson sina, koji je inače trener ovog kluba, no na posljednjoj utakmici nije niti sjedio na klupi jer je bio uz svog oca.

>> Prvim riječima poslije operacije nasmijao sve prisutne u bolnici: Evo što je Sir Alex Ferguson rekao kada se probudio

>> Yaya Toure: Mrzim to ‘đubre’, nemoguće je protiv njega!

Ferguson se također šalio sa članovima porodice i govorio o odlasku u Kijev na finalnu utakmicu Lige prvaka.

Ferguson (76) je završio karijeru 2013. godine posle velikog uspjeha sa Manchester Unitedom, sa kojim je osvojio 38 trofeja za 26 godina.

[su_watch_live_football]

Škotski stručnjak je menadžer sa najdužim stažom u Manchester Unitedu, pretekavši rekord Sir Matta Busbyja 19. prosinca 2010. godine, na kraju završavajući karijeru sa više od 26 i po godina kao menadžer kluba.

Dobitnik je mnogih nagrada i bilježi mnoge rekorde, uključujući najviše osvajanjih titula Menadžera sezone u britanskoj povijesti nogometa. U 2008. godini, postao je treći britanski menadžer koji je osvojio više od jedne titule prvaka Europskih kupova. Dobio je titulu viteza 1999. za Kraljičin rođendan, zbog njegovih zasluga za nogomet.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!