NaslovnicaVijestiJose Mourinho govorio o svom odlasku iz Chelseaja

Jose Mourinho govorio o svom odlasku iz Chelseaja

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho rekao je da nema negativne osjećaje prema odlasku iz Chelseaja i ocijenio je da londonski klub ne može ga “obriše iz svoje povijesti”. Mourinho s Unitedom dolazi u nedjelju na Stamford Bridge prvi put od kada je prošlog prosinca otpušten. Portugalski trener je u Chelseaju postigao neke od svojih najvećih trenerskih uspjeha, pošto je s klubom osvojio tri titule prvaka Engleske tijekom dva mandata među “plavcima”.

josemourinhomanchesterunitedfcvfenerbahceh-kot-g-sjtx

Samo sedam mjeseci nakon osvajanja titule u svibnju 2015. godine, Mourinho je dobio otkaz pošto je ekipa u sezoni bila samo bod iznad zone ispadanja. Trener, međutim, misli da navijači nikada nisu gubili vjeru u njega.

“Biti otpušten je nogomet. Mnogi od vrhunskih trenera su u karijeri imali trenutke kada su bili otpuštani. Naravno da ima izuzetaka, ali to se može dogoditi bilo kome, naročito u modernom nogometu. Mislim da bi mi bilo teže da je to klub kome nisam ništa dao. Kada je u pitanju klub s kojim sam osvajao titule u oba mandata i navijačima pružio najbolje trenutke koje su ikada imali, onda odlazim s osjećajem da sam uradio svoj posao.”, rekao je Mourinho za Sky sports.

On je istakao da će imati svoje mjesto u povijesti kluba iz Londona.

“Ne mislim da hoće, ali čak i kada bi htjeli da me izbrišu iz povijesti Chelseaja, ne bi mogli. Oni su dio i moje povijesti. Nema loših osjećaja, nema ljutnje. Vlasnik je odlučio da me otpusti, a navijači nemaju moć. Oni su pokazivali da me žele, iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, ali u klubu ovakvog profila navijači nemaju moć.”, rekao je Mourinho.

Trener je kazao da poslije otkaza nije žurio da nađe novi posao, nego je želio raditi nešto što želi.

“Čekao sam na ono što sam želio, a to je da ostanem u Engleskoj i Premijer ligi, nakon čega sam imao sreće da me pozove veliki klub kao što je Manchester United.”, rekao je on.

Trener je negativno odgovorio na pitanje da li bi se ponovno vraćao u Chelsea.

“Iskreno, nadam se da ne, zato što bih volio da mnogo godina ostanem u Unitedu.”, rekao je on.

United i Chelsea su veliki rivali u Engleskoj, ali Mourinho ne vjeruje da će ga dočekati zvižduci.

“Ne očekujem negativnu reakciju, iako dolazim s grbom Manchester Uniteda na grudima, sa željom da osvojimo bodove. Nema razloga da bude loše reakcije.”, rekao je Mourinho.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!