NaslovnicaVijestiJose Mourinho ima tri velike želje u predstojećem prijelaznom roku

Jose Mourinho ima tri velike želje u predstojećem prijelaznom roku

Jose Mourinho na ljeto će preuzeti funkciju trenera Manchester Uniteda, jer će istu funkciju vjerovatno napustiti Louis van Gaal koji nije ispunio očekivanja uprave kluba i navijača. Iako poziciju trenera još uvijek nije zvanično preuzeo, Mourinho se bacio na potragu za pojačanjima koja bi mogla da ojačaju tim naredne sezone.

Jose Mourinho

Kako pišu britanski mediji, prva želja portugalskom stručnjaka je sjajni napaač Gonzalo Higuain koji trenutno nosi dres Napolija. Argentinac je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 29 golova u 30 utakmica za drugoplasirani tim iz Serie A, što ga čini najboljim strijelcem u italijanskoj ligi. Mourinho i Higuain su već sarađivali zajedno, u Real Madridu, a procjenjuje se da će United ponuditi oko 70 miliona eura za argentinskog reprezentativca.

Higuain je karijeru počeo u argentinskom River Plateu čije je boje branio od 2005. do 2007. godine, a zatim je uslijedio veliki transfer u Real Madrid u kojemu je od tada odigrao 190 utakmica i postigao 107 golova. Za reprezentaciju Argentine je debitovao 2009. godine.

Druga želja je James Rodriguez čiji se odlazak sve češće spominje iz Real Madrida. James je u Real stigao 2014. godine nakon odlično odigranog Svjetskog prvenstva. Prije Reala je branio boje Monaca, a visina transfera iznosila je vrtoglavih 80 miliona eura. Rodriguez ima veliku konkurenciji na toj poziciji, tako da često ne dobija previše minuta u timu, baš kao i Isco. James je prvi put u Europu stigao kada je doveden u Porto 2010. godine u kojemu je ostao do 2013.

Još jedna velika želja portugalskog stratega je Alvaro Morata iz redova Juventusa koji ove sezone pruža senzacionalne partije u dresu torinskog kluba. United bi i u ovom slučaju morao poslovati direktno sa Real Madridom jer je Alvaro Morata i dalje njihov igrač, ali je na pozajmici u Juventusu. Otkupna klauzula za španskog napadača iznosi 30 miliona eura. Morata je prve fudbalske korake napravio u školi Atletico Madrida.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!