NaslovnicaVijestiJose Mourinho objasnio zašto Pogba i Sanchez nisu igrali u subotu

Jose Mourinho objasnio zašto Pogba i Sanchez nisu igrali u subotu

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je kako su mu najveće zvijezde tima, Paul Pogba i Alexis Sanchez, presjedili na klupi cijelu utakmicu protiv Brighton & Hove Albiona u četvrtfinalu FA Kupa na Old Traffordu jer, kako kaže, nisu zaslužili igrati.

Mourinho komentarisao izostanak Sancheza

Uprkos tome, njegov tim je slavio rezultatom 2-0, a golove su postigli Romelu Lukaku u 37. minuti, te Nemanja Matić u 83. minuti.

Iako je izostanak Pogbe i Sancheza bio glavna tema nakon utakmice, Mourinho je priznao kako nije u pitanju nikakva kazna, već je samo smatrao kako drugi više zaslužuju igrati.

“U pitanju je tim za koji sam mislio da ima najveće šanse da pobijedi na takmici”, rekao je Portugalac, te nastavio: “Nemamo utakmicu za dva dana ili razlog da razmišljamo o drugoj utakmici. Ovo je jedina utakmica o kojoj sam razmišljao i biram igrače za koje vjerujem da zaslužuju igrati.”

‘Crveni vragovi’ su tom pobjedom i prolaskom dalje izjednačili rekord Arsenala po broju nastupa u polufinalu ovog takmičenja, koji iznosi 29. ‘Topnici’, koji su slavili u tri od posljednja četiri finala FA Kupa, također drže rekord i po broju osvojenih trofeja ovog takmičenja, a prošle sezone osvojili su svoj 13.

Unatoč prolasku dalje, Mourinho nije zadovoljan igrom svog tima, a nakon utakmice je rekao: “Nije mi se svidjela utakmica. Mislim da smo zaslužili pobjedu jer smo kontrolisali igru većim dijelom utakmice i postigli dva gola, ali nismo igrali onako kako želim. Nisam zadovoljan nastupom, ali zadovoljan sam rezultatom. Najveća frustracija nisu loši rezultati, jer se oni mogu dogoditi, već kad na treningu radimo nešto i to ne vidim na utakmicama.”

[su_no1forfootball]

“Scott McTominay je imao više pogrešnih dodavanja nego u svim prethodnim utakmicama zajedno, ali se trudio za tim. To je pitanje mentaliteta. Savršen igrač Manchester Uniteda ima kvalitet, karakter i konzistentan je.”

Portugalski stručnjak je također objasnio i odluku o izlasku Lukea Shawa, te ulasku Ashleya Younga na poluvremenu: “To je odluka o zamjeni igrača na istim pozicijama. Želio sam pojačati defanzivu, da moja zadnja linija bude čvršća i odgovornija.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!