NaslovnicaVijestiJOSE MOURINHO OTKRIO: Evo kolike su šanse da Alexis Sanchez napusti Manchester...

JOSE MOURINHO OTKRIO: Evo kolike su šanse da Alexis Sanchez napusti Manchester United u januaru!

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho izjavio je kako jedna od najvećih zvijezda njegovog tima Alexis Sanchez nije zatražio odlazak, te dodao kako očekuje da će Čileanac ostati na Old Traffordu tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka. Ranije ovog mjeseca pojavile su se špekulacije kako Sanchez nije nimalo sretan u Manchester Unitedu, te da je poručio svom agentu da razgovara sa drugim klubovima. Navodno, za njegovo dovođenje su zainteresovani francuski velikan Paris Saint-Germain, kao i španjolski velikan Real Madrid, ali od toga, barem za sada, po svemu sudeći neće biti ništa.

Alexis Sanchez ostaje u Manchester Unitedu

Upitan da li bi on mogao otići u januaru, Mourinho je odgovorio: “Mislim da ne, jer mi nikad nije rekao da želi otići ili da nije sretan u klubu. Napreduje kao i ostatak tima, a kada igra daje nam karakter na terenu, pomaže ostatku tima i adaptira se na način igre koji igramo, kao i obrnuto. Može li igrati bolje? Mislim da svi možemo biti bolji. Ja mogu biti bolji, on može biti bolji, i svaki igrač također može biti bolji.”

Otkako je stigao u Manchester početkom godine iz Arsenala, u direktnoj zamjeni za Henrikha Mkhitaryana, 29-godišnjak nije uspio povratiti svoju prepoznatljivu formu, te navijači nisu nimalo zadovoljni njegovim nastupima. Otkako je stigao u klub, on je u dresu ‘Crvenih vragova’ odigrao ukupno 29 utakmica, te pritom postigao razočaravajuća četiri gola, te podijelio samo sedam asistencija. Iako se vidio blagi napredak u njegovoj igri na utakmicama na kojima je igrao na poziciji desetke ili u samom vrhu napada, on je ove sezone na 11 nastupa uspio postići tek jedan gol, te podijeliti dvije asistencije.

Njegov bivši trener Arsene Wenger nedavno je dao zanimljiv intervjuu, u kojem je otkrio glavni razlog ovakvog pada forme nekada jednog od najboljih igrača u Premier ligi. Naime, rekao je: “Vjerujem kako je izgubio samopouzdanje. Snaga Alexisa Sancheza je u tome da preuzme inicijativu i da često dribla. Takvi igrači su najranjiviji kada izgube samopouzdanje, jer je njihova igra bazirana na tome. Od početka sezone je imao visoku razinu fizičke energije, ali je i nju izgubio. Sigurno je kako je sada odmoren jer ga je Mourinho ostavljao na klupi.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!