NaslovnicaVijestiJOSE MOURINHO PRIZNAO: Evo koji igrač Liverpoola ga je najviše iznenadio na...

JOSE MOURINHO PRIZNAO: Evo koji igrač Liverpoola ga je najviše iznenadio na derbiju!

Liverpool se danas vratio na prvo mjesto na tabeli nakon ubjedljive pobjede protiv velikog rivala Manchester Uniteda u 17. kolu Premier lige, a rezultat je glasio 3-1. Tim Jurgena Kloppa je u potpunosti dominirao tokom svih 90 minuta, te je zasluženo osvojio nova tri boda u sezoni.

Mourinho pohvalio Andyja Robertsona

Nakon velikog broja prilika već na početku utakmice, Sadio Mane je konačno pogodio za vodstvo domaćina u 24. minuti susreta na sjajnu asistenciju Fabinha. Međutim, do kraja poluvremena ‘Crveni vragovi’ su uspjeli izjednačiti nakon što je veliku grešku napravio Alisson, poklonivši gol Jesseu Lingardu u 33. minuti.

U drugom poluvremenu je Liverpool nastavio napadati, a do novog gola i vodstva morali su čekati do 73. minute, kada je pogodio Xherdan Shaqiri samo tri minute od ulaska u igru. Reprezentativac Švicarske je zatim sedam minuta kasnije postigao i svoj drugi gol za konačnih 3-1. Iako je on zasluženo proglašen igračem utakmice, jedan drugi igrač ‘Redsa’ je najviše iznenadio trenera gostiju Josea Mourinha.

Portugalac je na press konferenciji nakon utakmice odlučio pohvaliti defanzivca Liverpoola Andyja Robertsona, što nije čest slučaj da hvali protivničke igrače. Naime, izjavio je: “Još uvijek sam umoran od gledanja Andyja Robertsona. Sprinta 100 puta u minuti, apsolutno nevjerovatno.”

Škotski reprezentativac je impresionirao jučer, kao i na skoro svakoj utakmici otkako je stigao na Anfield. Pored njega, Mourinho je pohvalio i cijeli tim Liverpoola rekavši: “Oni su jak tim, pokazali su da su bolji. Međutim, teško je se pomiriti s primljenim golovima na taj način. U prvih dvadeset minuta nismo se mogli nositi sa njihovim fantastičnim intenzitetom i brzinom igre.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!