NaslovnicaVijestiJose Mourinho progovorio o povratku na nogometu scenu i lažima koje susreće

Jose Mourinho progovorio o povratku na nogometu scenu i lažima koje susreće

Vjerovatno je mnoge interesovalo kada će se popularni ‘Special One’ vratiti na nogometnu scenu u ulozi trenera nekog velikog kluba. Sada znamo i odgovor! Jose Mourinho najavio je povratak u nogometne vode na kraju ove sezone, za šta on misli da je najbolja ideja.

Jose Mourinho

Mourinho se bar nada da će u julu započeti rad u svom novom klubu, a razne priče medija sve je kategorizovao pod ‘laži’.

“Imao sam sreće da mi se nakon što sam napustio Chelsea na kraju polusezone otvore dobre mogućnosti, ali sam na kraju odlučio da se povučem i da mirno čekam. Usput pročitam nekoliko laži, ali realnost je da pripreme za klubove počinju sredinom jula”, rekao je portugalski strateg za BT sport.

Menadžerska agencija koja zastupa Portugalca izdala je saopštenje u kojem je navela da Mourinho nema namjeru da uzima dugi odmor, što je bila poruka za sve zainteresovane klubove da je Mourinho na raspolaganju svima koji ga žele na svojoj klupi.

Mourinho je nakon odlaska iz Chelseaja trebao preuzeti kormilo Manchester Uniteda, ali se sve te medijske špekulacije nisu obistinile te je Louis Van Gaal ostao kao trener Manchester Uniteda do dan danas.

Jose Mourinho (53) svakako važi za jednog od najtrofejnijih svjetskih nogometnih trenera, a u svojoj trenerskoj karijeri vodio je zvučna imena kao što su Barcelona B, Benfica, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Chelsea. ‘Special One’ je dvaput osvajao Ligu prvaka, prvi put sa Portom 2003. godine, a drugi put sa Interom 2010. godine. Sa Portom je dvaput osvajao portugalski šampionat (2002. i 2003. godina), kao i sa milanskim klubom dvaput Seriju A (2008. i 2009), a još može da se pohvali sa trostrukim osvajanjem Premiershipa sa Chelseajem kojeg je vodio u dva navrata, te od “manjih” trofeja je osvajao italijanski Superkup, portugalski Superkup, FA kup, UEFA Kup, engleski Supererkup, te triput španski Kup kralja.

[su_sportingbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Promjena na čelu Hajdukove akademije: Primorca zamijenio bivši trener Sarajeva

0
Danas je s funkcije šefa akademije Hajduka smijenjen legendarni bosanskohercegovački igrač i trener, Boro Primorac. Nakon 36 godina, Primorac se vratio na Poljud u...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!