NaslovnicaVijestiJose Mourinho: Treba mi novi izazov u Premier ligi!

Jose Mourinho: Treba mi novi izazov u Premier ligi!

Nakon što je, navodno, ušao u pregovore sa čelnicima Manchester Uniteda u petak, Jose Moirinho je izjavio da prferira trenirati klubove iz Premier lige.

Mourinho Manchester United

Mourinho je bez posla od sredine prosinca, nakon što je pretrpio devet poraza u 16 ligaških utakmica sa Chelseajem.

Prošle sezone je sa “plavcima” osvojio Liga kup i Premier ligu, ali ove sezone je sve krenulo niz brdo za tim sa Stamford Bridgea i na kraju je Portugalac platio najveću cijenu.

United je, prema navodima BBC-a, u pregovorima sa Mourinhom, te bi bivši trener Real Madrida uskoro trebao preuzeti klupu “Crvenih vragova”. Loše vijesti za trenutnog trenera Louisa van Gaal su te da je Portugalac otkrio da će se uskoro vratiti trenerskom poslu, te da voli konkurenciju koju klubovi iz Premier lige imaju.

Mourinho je trenirao klubove iz još dvije od pet najboljih europskih liga, u La Ligi, te Seriji A. U svom mandatu sa Real Madridom, uspio je “kraljevskom klubu” donijeti samo tri titule u tri godine, dok je sa Interom u sezoni 2009/10 osvojio triplu krunu, te ukupno pet titula u dvije sezone.

Ocjenjujući lige i svoje kriterije za potencijalni novi posao, Mourinho je za Daily Mail izjavio: “U ovom trenutku ne znam gdje će me nogomet odvesti, jer u nogometu nikad ne znate. No, što se tiče moje obitelji, naš dom će biti u Londonu. Eksperimentirao sam sa engleskim, talijanskim i španjolskim nogometom, to su tri od pet najboljih nogometnih liga na svijetu.”

“Oduvijek sam govorio da mi je potrebna konkurencija, treba mi konkurencija svakog tjedna. U Španjolskoj sam bio u vrhunskom klubu, ali imao sam četiri utakmice godišnje, Barcelona – Real Madrid, Real Madrid – Barcelona, i nakon tih utakmica stižu pobjede od 4-0, 5-0, 5-1, 6-1…”

“Tamo je lagano pobjeđivati u utakmicama, ali je teško osvojiti ligu, jer je konkurencija tim koji pobjeđuje isto kao i vi, jer su to dva čudovišta. Na kraju sam uspio postati prvak u Španjolskoj sa 100 osvojenih bodova, a također sam i izgubio titulu sa 91 osvojenim bodom. S druge strane, u Engleskoj se liga osvaja sa 75 bodova, možda i manje, tako da mi je potrebna takva konkurencija.”

U Chelseajevih prvih 16 utakmica ove sezone, kada ih je vodio Mourinho, tim iz zapadnog Londona je primao 1,63 gola po utakmici, što je daleko više od prošlosezonskih 0,84 primljena gola po utakmici.

U Ligi prvaka, ipak, njegov tim je igrao relativno dobro, ostvarili su četiri od šest mogućih pobjeda i postigli više golova (13) od bilo kog drugog engleskog tima u tom takmičenju ove sezone.

Mourinhov potencijalni novi klub, Manchester United, nalazi se trenutno na petom mjestu u ligi, te će u nedjelju igrati protiv njegovog bivšeg kluba Chelseaja.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!