NaslovnicaVijestiJuan Mata 'bježi' od Josea Mourinha u Italiju?

Juan Mata ‘bježi’ od Josea Mourinha u Italiju?

Milanski Inter ove sezone krenuo je sa sjanim partijama, ali je uslijedio pad nakon toga. Prema riječima Roberta Mancinija ekipa je na pravom putu da sledeće sezone bude ozbiljan konkurent za osvajanje Scudetta, jer ove sezone to nije realno očekivati zbog veoma mladog sastava koji nije u stanju osvojiti Scudetto.

Juan Mata

Kako bi uradili tako nešto, ili plasirali se u Ligu prvaka Interu su potrebna pojačanja u ljetnom prijezalnom roku, a jedan od pojačanja mogao bi biti Juan Mata iz redova Manchester Uniteda.

Juan Mata je jedan od rijetkih igrača koji je standardan pod palicom Louisa van Gaala, ali ove sezone United ne igra baš najbolje tako da su promjene neophodne, a najznačajnija od promjena je dolazak Josea Mourinha na klupu Uniteda.

Upravo taj dolazak portugalskog stručnjaka može ‘otjerati’ Matu sa Old Trafforda. Kako piše italijanski Tuttosport, Inter se nada da će uspjeti u namjeri da dovede Matu jer je ovaj napustio Chelsea upravo zbog Josea Mourinha s kojim i dan danas nije baš u najboljim odnosima.

Mata je prešao iz Uniteda u Chelsea 2014. godine za 44 miliona eura, a njegova trenutna vrijednost procjenjuje se na oko 34 miliona eura. No ipak, Inter nije spreman da izdvoji taj novac, već je njihova ponuda od 20 miliona eura, ali pitanje je da li će moći obezbijediti Mati primanja kakva ima u Manchester Unitedu koji važi za jedan od timova koji ‘obrne’ najveću količinu novca u toku jedne sezone, ponajviše zahvaljujući marketingu.

Inter se trenutno nalazi na petoj poziciji u Seriji A koja vodi u kvalifikacije za Ligu Europe, ali do kraja ima još osam utakmica, a Fiorentina koja je ispred Intera ima isti broj bodova, dok Napoli koji je treći ima pet bodova više od Intera, no često smo se puta uvjerili da i to nije nedostižno.

[su_sportingbet_premier_league]

Mata je Unitedu ima 95 nastupa, a ugovor sa ‘Crvenim đavolima’ ima do 2018. godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!