NaslovnicaVijestiJuan Mata: Osvajanje Europa lige ima dvostruko značenje za nas

Juan Mata: Osvajanje Europa lige ima dvostruko značenje za nas

Vezni igrač Manchester Uniteda Juan Mata vjeruje da osvajanje Europa lige ima dvostruko značenje za Manchester United, prvo jer klub nikada nije osvojio taj trofej u svojoj dugogodišnjoj povijesti, te drugo da će im ta titula obezbijediti mjesto u Ligi prvaka naredne sezone.

Juan Mata Osvajanjem trofeja u Ligi Evrope spasili bi sezonu!

“Crveni vragovi” su odigrali krajnje loše prošlog četvrtka u prvoj utakmici šesnaestine finala ovog takmičenja protiv danskog FC Midtjyllanda. Poraženi su rezultatom 2-1, te imali samo četiri udarca u okvir gola protivnika.

Osim toga, taj poraz je stigao nekoliko dana nakon još jednog poraza protiv premierligaša koji se bori za opstanak, Sunderland, koji je dodatno otežao moguće kvalifikacije u Ligu prvaka kroz Premier ligu, jer za top četiri sad zaostaju čak šest bodova.

Tim sa Old Trafforda je u međuvremenu ubacio u veću brzinu i uspio savladati Shrewsbury u ponedjeljak navečer, a Juan Mata je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca, kojim je zapečatio pobjedu od 3-0.

No, pobjeda se i očekivala protiv jednog trećeligaša, a ukoliko večeras ispadnu protiv Mitjyllanda, Louis van Gaal bi vjerovatno mogao pakirati kofere i napustiti “teatar snova”.

Unatoč velikom pritisku koji je na njima, Mata ne strahuje pred večerašnju utakmicu i smatra da njegov klub može čak i osvojiti ovo takmičenje.

Govoreći na press konferenciji pred večerašnju utakmicu, španjolski reprezentativac je rekao: “Znamo da moramo poboljšati našu igru u odnosu na ono kako smo igrali u Danskoj. Moramo igrati bolje i prilagoditi se njihovom timu.”

“Nadam se da ćemo u ovom takmičenju otići što dalje, možda čak i osvojiti trofej jer osvajanje Europa lige ima dvostruko značenje za nas. Prvo je to što bi klub osvojio ovo takmičenje po prvi put u svojoj povijesti, a drugo je da bismo se kvalifikovali u Ligu prvaka sljedeće sezone.”

27-godišnjak je imao uglavnom razočaravajuću sezonu s obzirom na njegove vrlo visoke standarde, na koje smo navikli. Počeo je veoma dobro, postigao je tri gola i upisao tri asistencije u prvih sedam nastupa u Premier ligi. Međutim, od rujna/septembra Juan Mata je direktno bio uključen u samo jedan ligaški gol.

Manchester United će nesumnjivo napasti od prve minute večeras, jer im treba isključivo pobjeda ukoliko žele proći među 16 najboljih timova.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!