NaslovnicaVijestiJuan Mata: Osvajanjem trofeja u Ligi Evrope spasili bi sezonu!

Juan Mata: Osvajanjem trofeja u Ligi Evrope spasili bi sezonu!

Španski reprezentativac i veznjak Manchester Uniteda Juan Mata, smatra da za njegov klub još nije sve izgubljeno i da se dosta stvari može popraviti do kraja sezone kako bi ona na kraju ipak koliko-toliko završila uspješno.

Juan Mata Osvajanjem trofeja u Ligi Evrope spasili bi sezonu!

Klub sa Old Trafforda je proteklog vikenda porazom od pretposljednjeg Sunderlanda po ko zna koji put ove sezone razočarao sve svoje navijače, a samim tim značajno umanjio šanse da se do kraja sezone domogne jedne od četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka.

“Najbolji način da popravimo svoj trenutni položaj na tabeli je da se okrenemo narednim mečevima i da odigramo najbolje što možemo. Očekuje nas još dosta utakmica i dosta bodova je još u igri do kraja sezone”, rekao je Mata i potom dodao:

“Razumijem razočarenje navijača, ali ne smijemo da se predajemo. Sigurno da im nije nimalo svejedno što ne igramo u Ligi šampiona, jer su navikli na to, ali osvajanjem trofeja u Ligi Evrope mogli bi da dobijemo mnogo toga i spasimo sezonu”, istakao je Mata.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Španski reprezentativac je prije tri godine osvojio ovo drugo po veličini evropsko takmičenje dok je još nosio dres londonskih Plavaca, te se nada da bi isti uspjeh mogao ponoviti i sa Manchester Unitedom.

Ako bi se to dogodilo, Crveni đavoli bi na taj način ipak obezbijedili sebi učešće u elitnom klupskom fudbalskom takmičenju i naredne godine, što bi svakako bio veliki uspjeh s obzirom na očajnu igru u tekućoj sezoni.

Prva prepreka u ostvarenju tog cilja je ekipa Midtjyllanda iz Danske, s kojom se United sastaje već u četvrtak u šesnaestini finala Evropske lige.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!