NaslovnicaVijestiJuanfran: Diego Simeone može postati Atleticov Ferguson

Juanfran: Diego Simeone može postati Atleticov Ferguson

Defanzivac Atletico Madrida Juanfran pružio je podršku svom treneru Diegu Simeoneu izjavivši da on može postati za Atletico ono što je Ferguson za Manchester United.

Diego Simeone

Bivši argentinski reprezentativac je donio mnogo uspjeha u četiri godine provedene na klupi madridskog tima. Osvojio je La ligu, Kup kralja, Europa ligu, te je stigao do finala Lige prvaka 2014. godine.

Zbog tog učinka je bio povezivan sa odlaskom iz Atletico Madrida u neki bolji klub, ali on je odlučio ostati i nastaviti sa izgradnjom tima. Njegov igrač Juanfran vjeruje da 45-godišnjak može dostići istu razinu kao Sir Alex Ferguson tako što će ostati u klubu duže vremena.

“On mi uopšte ne djeluje kao da bi mogao napustiti klub. Potpisao je ugovor do 2020. godine i može ga produžiti, za njega ne postoji bolji tim od našeg. On živi za ovaj klub. Zašto ne bi postao Atletico Madridov Ferguson?”

Njihov gradski rival Real Madrid nedavno je Zinedinea Zidanea imenovao novim trenerom, koji je već u prve dvije utakmice na klupi Reala ima dvije pobjede, a njegov tim je postigao čak 10 golova. Međutim, Juanfran sumnja da će on uspjeti na klupi Real Madrida.

“Čuo sam da im ide bolje sa njim. Jasno je da su krenuli bolji rezultati, oni će se boriti u svim natjecanjima. Međutim, mi imamo najboljeg trenera na svijetu.”

Atletico Madrid se trenutno nalazi na prvoj poziciji u ligi nakon 20 odigranih kola, a Juanfran je odbacio pritužbe da igraju neatraktivan nogomet.

“A kako igrati dobro? Za nas je to dobro se braniti, dobro se osjećati kad golman ima malo posla, kreirati dobre kontranapade. Kokeovi pasovi između protivničkih veznih igrača, te Antoine Griezmann su često presudni, a to smo vidjeli i protiv Las Palmasa.”

“Atletico igra na način na koji se i želi predstaviti svijetu. Navijači Barcelone i Reala nas ne vole, ali ovo je način igre na koji mi želimo igrati.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!