NaslovnicaVijestiJupp Heynckes potvrdio: Zainteresovani smo za njegovo dovođenje!

Jupp Heynckes potvrdio: Zainteresovani smo za njegovo dovođenje!

Trener Bayern Munchena Jupp Heynckes priznao je kako skauti njegovog kluba prate zvijezdu Bordeauxa Malcoma, koji se u posljednje vrijeme povezuje sa prelaskom u mnoge europske velikane, uključujući i Arsenal i Tottenham Hotspur.

Bayern želi Malcoma

Brazilac je u sjajnoj formi ove sezone, unatoč tome što njegovom timu i ne ide baš najbolje, te je postigao osam golova i podijelio sedam asistencija u ukupno 28 nastupa u svim takmičenjima.

S obzirom da će Arjen Robben i Frank Ribery ubrzo završiti svoje nevjerovatne karijere, Bavarci su u potrazi za njihovim zamjenama. Iako je Heynckes priznao kako ne zna dosta toga o Malcomu, ipak je potvrdio kako čelnici njegovog kluba već neko vrijeme prate 21-godišnjaka.

U intervjuu za Sport Bild legendarni njemački trener je rekao: “Ne znam puno o Malcomu, ali on je zasigurno u središtu pažnje našeg skaut tima sa Hasanom Salihamidžićem na vrhu, kao i mnogi drugi igrači. Salihamidžić ima vrlo jasne ideje za budućnost. Zna točno koje igrače želi, a u pitanju su samo igrači vrhunskog kvaliteta.”

Malcom je u Bordeaux stigao iz Corinthiansa prije dvije godine za cifru od samo pet miliona eura, te je od tada ukupno odigrao 86 utakmica u svim takmičenjima za francuski klub, postigao 19 golova i podijelio 15 asistencija.

[su_bonus]

Heynckes je također u intervjuu priznao kako mu je ovo definitivno posljednja sezona na klupi Bayerna, nakon koje će se ponovo vratiti u mirovinu. Također je poručio klubu kako bi kao njegovu zamjenu trebali dovesti bivšeg trenera Borussije Dortmund Thomasa Tuchela. Pored odlaska Heynckesa, u posljednjih nekoliko tjedana pojavile su se i špekulacije kako njihov najbolji igrač, napadač Robert Lewandowski, planira napustiti Allianz Arenu, te otići u redove Real Madrida.

Jupp je povodom toga rekao: “Robert puni 30 godina sljedećeg ljeta, te ima ugovor do 2021. godine. U nogometu se nerazumne stvari događaju, ali transferi poput Dembelea i Aubameyanga se neće dogoditi u Bayernu jer je ovdje od samog početka jasno da Bayern ne radi takve stvari.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!