NaslovnicaVijestiJurgen Klopp: Mogao sam postati trener Manchester Uniteda

Jurgen Klopp: Mogao sam postati trener Manchester Uniteda

Trener Liverpoola Jurgen Klopp otkrio je da je kontaktiran od strane čelnika Manchester Uniteda, te mu je ponuđen posao trenera prvog tima, ali nije želio napustiti Borussiju Dortmund.

Jurgen Klopp brani gest svojih igrača

48-godišnjak će voditi Liverpool protiv najvećeg rivala po prvi put u nedjelju, nakon što je zamijenio Brendana Rodgersa na klupi “Redsa” u oktobru.

Klopp je pored Unitedove ponude, primio još ponuda, ali je odbio sve ponude jer je tada htio ostvariti povijesne uspjehe sa Borussijom. Nijemac priznaje da su ga “Crveni vragovi” htjeli dovesti nakon što se legendarni Sir Alex Ferguson trebao povući sa njihove klupe i otići u mirovinu.

“Razgovarali smo. Ne predugo, ali za mene je bilo predugo. Bila je to velika čast, taj čitav razgovor, da budem iskren. United je bio zainteresovan za mene, ali ja nisam mogao napustiti Dortmund.”

“Bio sam usred planiranja sljedeće sezone. Dovedeš tog i tog igrača, a onda napustiš klub? To tako ne funkcioniše, bar ne u mom životu.”

“Nisam čuo za službenu ponudu, ali, i da su ju poslali, ne bih je prihvatio. Morao sam prvo završiti posao koji sam započeo sa Borussijom, a onda sam mogao pričati o drugim stvarima. Možda to nije pametan način, ali to je moj način. Naravno, bio sam vjeran Dortmundu do kraja. Ista je situacija bila i u Mainzu.”

Klopp smatra da je s razlogom posao Louisa van Gaala pod velikim nadzorom u posljednje vrijeme, nakon što je tim Nizozemca ostvario jednu pobjedu u posljednjih osam utakmica.

“Pritisak na Van Gaala ima veliki utjecaj na njegov život, ali u mom slučaju nikada takvo nešto nije utjecalo na moj posao i način rada. To je uvijek slučaj ukoliko se stvari ne odvijaju onako kako želite. Morate razmisliti da li nešto mijenjati ili nastaviti isto. Obje odluke su jednako važne.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!