NaslovnicaVijestiJurgen Klopp: Neko je htio da me povrijedi

Jurgen Klopp: Neko je htio da me povrijedi

Liverpool je u nevjerovatnoj utakmici slavio protiv Borussije Dortmund na Anfiledu u drugoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka sa 4-3, i tako sa ukupnim rezultatom 5-4 prošli dalje. ‘Redsi’ su došli do pobjede iako su na ovoj utakmici gubili dva puta, ali oba puta preokrenuli rezultat.

Jurgen Klopp

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, bivši trener Borussije Dortmund ovu pobjedu proslavio je u svom stilu, kao što je i rekao da će se radovati ukoliko njegovi igrači postignu gol protiv njemačkog tima, iako mu je to bivši tim kojeg je vodio pet godina.

“Ovo je zaista teško opisati. Prelijepa noć na Anfiledu, ali i u jednu ruku čudna. Moja desna ruka me boli. Ne znam ko i zašto me udario. No, ovo je sjajna noć koja se neće zaboraviti. Borili smo se i ovo smo zasčužili, ali treba priznati da smo imali i malo sreće.”, rekao je njemački stručnjak te nastavio dalje:

“Ovo nije lako opisati. Kada smo uveli Daniela Sturridgea i Joea Allena pokazali smo im karakter naš. Nije me bilo briga hoćemo li izgubiti, pokazali smo im i više od toga. To je europski nogomet na najvećoj razini. Čestitam svim igračima.”

“Teško je ostati hrabar na poluvremenu, ali dogovorili smo se da idemo na sve. Ovo je bilo za sve navijače, ne samo Liverpoolove, već i Borussijine.”

Strijelac pobjednosnog gola Dejan Lovren rekao je da su protivniku pokazali karakter, ali i priznaje da su zaista loše počeli.

“Stvarno smo loše krenuli, ali pokazali smo karakter , nikad nismo prestali vjerovati! Bila je ovo sjajna predstava svakog igrača.”

[su_sportingbet]

Divock Origi je dodao:

“Na poluvremenu nam je trener rekao da moramo stvoriti trenutak o kojem ćemo govoriti djeci i da moramo napraviti to za navijače. Kada smo zabili prvi gol mogli ste vidjeti taj specijalni trenutak.”

“Momčad je igrala srcem, a navijači nas nisu napustili u nijednom trenutku. Jako važna pobjeda za Liverpool”, rekao je Mamadou Sakho.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!