NaslovnicaVijestiJurgen Klopp objasnio zašto je otišao u Sevillinu svlačionicu nakon sinoćnje utakmice

Jurgen Klopp objasnio zašto je otišao u Sevillinu svlačionicu nakon sinoćnje utakmice

Sinoć su odigrane utakmice prvog kola grupne faze Lige prvaka u grupama E, F, G i H, a jedna od najzanimljivijih je bila ona između Liverpoola i Seville.

Jurgen Klopp objasnio zašto je otišao u Sevillinu svlačionicu

Rezultat je na kraju glasio 2-2, a trener Redsa Jurgen Klopp je bio vidno razočaran jer njegov tim nije uspio sačuvati prednost od 2-1 sa poluvremena.

Gosti iz Andaluzije su sinoć došli do ranog vodstva. Već u petoj minuti gol je postigao Wissam Ben Yedder, ali je tim sa Anfielda izjednačio preko Roberta Firmina nakon sjajne asistencije Alberta Morena iz 21. minute susreta.

Nakon toga domaćin je dominirao sve vrijeme, te zasluženo poveo u 37. minuti golom Mohameda Salaha. Pred kraj prvog poluvremena priliku da svoj tim odvede na prednost od dva gola propustio je Roberto Firmino promašivši jedanaesterac.

U drugom poluvremenu Liverpool je usporio, te je Sevilla iskoristila to i postigla izjednačujući gol u 72. minuti. Gol za konačnih 2-2 je postigao Joaquin Correa.

Međutim, trenutak koji je obilježio ovaj susret je crveni karton za trenera gostujuće ekipe Eduarda Berizzoa.

[su_live_koeficijenti_v2]

Berizzo, koji je na početku sezone naslijedio Jorgea Sampaolija, zaradio je isključenje nakon što je u dva navrata odbio predati loptu igračima Liverpoola kod aut linije.

Jurgen Klopp nije bio baš oduševljen ponašanjem kolege na suprotnoj strani, a na kraju utakmice se posvađao sa ostatkom trenerskog tima Seville.

Ipak, situacija se smirila te je njemački stručnjak otišao u svlačionicu Seville, a u intervjuu nakon utakmice je otkrio i šta se dalje događalo.

“Pozvali su me u njihovu svlačionicu. Sve je prošlo bez ikakvih problema. Trener Seville je želio da objasni situaciju u kojoj je dobio crveni karton. Poslije smo imali sasvim normalan razgovor i sve je u redu.”

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!