NaslovnicaVijestiJURGEN KLOPP ODLUČIO: Prodaje jednu od najvećih zvijezda kako bi skupio novac...

JURGEN KLOPP ODLUČIO: Prodaje jednu od najvećih zvijezda kako bi skupio novac za dovođenje Pulišića ili Dembelea!

Kako pišu brojni engleski mediji, trener Liverpoola Jurgen Klopp spreman je riješiti se jedne od najvećih zvijezda svog tima, a riječ je o Fabinhu, i to samo nekoliko mjeseci nakon što je Brazilac stigao na Anfield. Glavni razlog za to je taj što želi prikupiti dio novca potreban za dovođenje Christiana Pulišića ili Ousmanea Dembelea, koji su mu glavne mete u predstojećem zimskom prelaznom roku.

Liverpool prodaje Fabinha

Fabinho je u Liverpool stigao iz Monaca proteklog ljeta u transferu vrijednom čak 45 miliona eura, ali nije se baš naigrao ove sezone, s obzirom da je u Premier ligi od prve minute započeo tek tri utakmice. Jučer su engleske novine The Mirror izvijestile kako ga je Klopp spreman pustiti da ode u januaru, kako bi skupio barem dio novca od potrebnih 80 miliona eura koliko bi Borussia Dortmund tražila za svoju zvijezdu Christiana Pulišića, odnosno 95 miliona za koliko bi Barcelona bila spremna pustiti Ousmanea Dembelea.

Pulišić je bio jedan od najboljih igrača u timu Sjedinjenih Američkih Država na prijateljskoj utakmici protiv Engleske odigranoj prije par dana, te se smatra jednim od najvećih talenata na svijetu u ovom trenutku. Klopp ga poznaje još iz vremena dok je i sam trenirao Borussiju Dortmund, te vjeruje kako on ima sve što je potrebno da impresionira i u Premier ligi. Iako su čelnici Borussije Dortmund spremni prodati 20-godišnjaka, s obzirom da njegov ugovor ističe 2020. godine, a pregovori oko produženja istog nisu napredovali, Liverpoolu će veliku konkurenciju predstavljati rival iz Premier lige Chelsea, čiji trener Maurizio Sarri također želi Pulišića u svom timu.

S druge strane, prije par dana se pojavila informacija kako su u Barceloni spremni pustiti Ousmanea Dembela da ode za oko 95 miliona eura. Francuz je na Camp Nou stigao prošle godine također iz Borussije za 115 miliona eura, ali i dalje ne pokazuje skoro nikakav napredak. Pored toga, navodno je u svađi sa trenerom Ernestom Valverdeom, koji nimalo nije zadovoljan njegovim ponašanjem van terena, kao ni njegovim nastupima na terenu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!