NaslovnicaVijestiJurgen Klopp otkrio šta očekuje od utakmice sa Borussijom Dortmund

Jurgen Klopp otkrio šta očekuje od utakmice sa Borussijom Dortmund

Žrijebom u Nyonu odlučno je da će se u četvrtfinalu Lige Europe boriti Liverpool i Borussija Dortmund. Prva utakmica igra se sedmog aprila na Signal Iduna Partku, a revanš sedam dana kasnije na Anfiledu. Trener Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da će utakmica protiv njegovog bivšeg kluba biti “priča koju samo fudbal može da napiše”.

Jurgen Klopp

Duel sa Borussijom njemački trener smatra kao duel sa najjačim timom u takmičenju, ali ipak je srećan što se tiče žrijeba.

“Veoma sam zadovoljan žrijebom. Ranije sam rekao da ne želim da igram protiv najjače ekipe, ali ako želite da osvojite Ligu Europe i kada ste u četvrtfinalu, onda morate da pobijedite najjače timove. Bolje je igrati protiv njih dvije utakmice nego samo jednu. Srećan sam što ću predstaviti moj novi tim Dortmundu. Srećan sam što ću momcima pokazati divan stadion i lijep grad”, rekao je Jurgen Klopp.

Klopp je vodio Borussiju Dortmund od 2008. do 2015. godine i u tom periodu osvojio dvije titule u Bundesligi i Kup Njemačke, a igrao je i u finalu Lige prvaka 2013.

“To je priča koju samo fudbal može da napiše. Svi smo srećni. Tokom žrijeba smo analizirali utakmicu sa Southamptonom, a zatim smo odmah otišli na trening i možda mi je mobilni telefon pun poruka”, rekao je 48-godišnji trener.

Klopp je komentarisao utakmice sa Manchester Unitedom koje su bile prve europske utakmice ova dva tima ikada.

“Nadam se da su svi koji su pre nekoliko mjeseci mislili da Liga Europe možda nije toliko zanimljivo takmičenje, promijenili mišljenje u poslednjih par nedelja. Utakmice protiv Manchester Uniteda su bile dvije velike utakmice, a sada igramo protiv Dortmunda. Ići u Dortmund i igrati protiv Borussije je jedna od najboljih stvari koje možete uraditi u fudbalu. Oni se 100% raduju što će doći na Anfield. To je najbolje od fudbala i tako treba da bude. Svi se raduju tim duelima.”, rekao je Klopp.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!