NaslovnicaVijestiJurgen Klopp otkrio zašto Sturridge nije igrao protiv Villarreala

Jurgen Klopp otkrio zašto Sturridge nije igrao protiv Villarreala

Trener Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da je ostanak Sturridgea na klupi tokom cijele sinoćnje utakmice jednostavno taktička odluka jer želi ‘stabilnost’ u svom timu.

Jurgen Klopp otkrio zašto Sturridge nije igrao

 

26-godišnjak je u posljednje vrijeme u vrlo dobroj formi, ali je iznenađujuće ostao na klupi na utakmici polufinala Europa lige jučer na El Madrigalu.

Klopp je umjesto njega u vrh napada stavio Roberta Firmina, koji je igrao poziciju lažne devetke, u sistemu koji, po svemu sudeći, ne funkcioniše ove sezone za Redse.

Brazilski reprezentativac nije imao puno utjecaja sinoć, a nakon utakmice Klopp je otkrio zašto je odlučio krenuti sa njim u vrhu napada, a ne sa Danielom Sturridgeom.

“Da, to je bila vrlo teška odluka. Razmišljao sam o mnogim stvarima, ali na kraju sam odlučio za malo više stabilnosti u timu. U formaciji 4-3-3 nismo igrali sa Sturridgeom, tako da sam odlučio da ne igra ni večeras.”

“Vrlo malo utakmica smo odigrali u ovoj formaciji prije ove utakmice. Znači, ima smisla uvrstiti igrače koji su već igrali u toj formaciji, zato sam se odlučio za Firmina.”

Ovo je bila treća uzastopna utakmica u Europa ligi u kojoj Sturridge nije nastupio od prve minute, ali u utakmici protiv Borussije Dortmund je ušao sa klupe i bio jedan od najzaslužnijih za preokret i prolazak svog tima u polufinale takmičenja.

Sturridge je imao dosta problema sa povredama ove sezone, a kada se konačno vratio na teren prije nekoliko mjeseci, Divock Origi, koji je bio u vrhunskoj formi, često je bio prva opcija ispred njega.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!