NaslovnicaVijestiJurgen Klopp: Rekao sam igračima da se sjete Istanbula

Jurgen Klopp: Rekao sam igračima da se sjete Istanbula

Trener Liverpoola Jurgen Klopp priznao je da je rekao svojim igračima na poluvremenu utakmice protiv Borussije Dortmund da se sjete nevjerovatnog finala Lige prvaka u Istanbulu.

Rekao sam igračima da se sjete Istanbula

Njegov tim je na poluvremenu imao zaostatak od dva gola na Anfieldu, ali u drugom dijelu utakmice u potpunosti su preokrenuli rezultat golovima Philippea Coutinha, Mamadou Sakhoa i Dejana Lovrena, te na kraju zasluženo slavili rezultatom 4-3, te prošli u polufinale Europa lige ukupnim rezultatom 5-4.

Klopp je igračima rekao da se sjete finala Lige prvaka 2005. godine između AC Milana i Liverpoola, kada su gubili 3-0 na poluvremenu, ali su ipak na kraju osvojili Ligu prvaka.

“Na poluvremenu je bila dobra atmosfera, da budem iskren, jer sam bio zadovoljan sa igrom, ne sa primljenim golovima, nego sa igrom u cjelini.”

“Rekao sam igračima da se sjete Istanbula. Dodao sam da nisam bio na tom finalu, ali da, iako su tada gubili sa 3-0 na poluvremenu, ipak su se uspjeli vratiti i osvojiti Ligu prvaka te godine. Dakle, čak i ako je to izgledalo potpuno nerealno, rekao sam im da je to moguće ponoviti i da bismo trebali pokušati.”

Njegov bivši klub, Borussija Dormunt, povela je u ranom dijelu utakmice golovima Henrikha Mkhitaryana i Pierrea Emericka Abumayenga. Početkom drugog poluvremena Liverpool postiže gol preko Divocka Origija, nakon čega Marco Reus ponovo vraća prednost svom timu sjajnim golom.

U posljednjih pola sata utakmice smo gledali nevjerovatan nogomet i tri gola Liverpoola, redom su gađali Coutinho Mamadou Sakho i Dejan Lovren, koji je u sudijskoj nadoknadi pogodio za plasman u polufinale.

“Ovi igrači su to uradili, a ne tim koji je bio u Istanbulu. No, lako je reći. Ja sam ljubitelj nogometa i gledao sam finale Lige prvaka 2005. godine, i da budem iskren, na poluvremenu nisam ni pomislio da će se Liverpool tako vratiti.”

“Igračima sam samo rekao da je to moguće, ali je puno teže to učiniti nego reći. Pokazali su da imaju potencijal, pravi potencijal, a ja sam potpuno sretan. Zaboravite na priče ‘ovo bi mogli biti heroji’, dajte nam vremena da odigramo polufinale protiv jednako jakog tima. Svi preostali timovi su prilično jaki. Ovo večeras što smo ponudili je bilo sjajno.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!