NaslovnicaVijestiJurgen Klopp zadovoljan 'perfektnom' pobjedom protiv Bournemoutha

Jurgen Klopp zadovoljan ‘perfektnom’ pobjedom protiv Bournemoutha

Jurgen Klopp bio je oduševljen načinom na koji je kombinovani sastav Liverpoola upisao “savršenu” pobjedu u današnjoj pobjedi nad Bournemouthom.

Jurgen Klopp

Njemački trener napravio je deset izmjena u odnosu na tim koji je savladao Borussiu Dortmund u četvrtak u revanšu Lige Evrope, sa Robertom Firminom kao jedinim koji je zadržao mjesto u početnoj postavi.

I upravo je Firmino postigao prvi gol za Redse u 41. minutu, da bi Daniel Sturridge poduplao vođstvo nekoliko minuta kasnije.

Josh King postigao je počasni pogodak za Bournemouth u sudijskoj nadoknadi vremena, ali Liverpool je upisao rutinsku pobjedu. Klopp je istakao da je svježina njegove ekipe bila ključ nove pobjede, tri dana kasnije nakon trilera protiv Dortmunda.

“S obzirom na to da je ovo bio potpuno novi tim, apsolutno nismo imali problema, bili smo fokusirani samo na ovaj meč” rekao je Klopp Sky Sportsa.

“Pričali smo malo o tome šta se dešavalo u četvrtak, ali rekao sam momcima prije meča da je to bilo lijepo veče, ali da apsolutno ne bismo imali šanse danas, da smo igrali sa istim timom”.

“Ovo je tim koji ima šansu, kada igra na svom najvišem nivou, naravno, tako da stvarno više nismo obraćali pažnju na taj meč koji smo odigrali protiv Dortmunda”.

[su_sportingbet_euro2016]

“Zadovoljni smo pobjedom nad Dortmundom, kao i ovo, današnjom, tako da nema potrebe da ih poredimo. Tri boda, savršeno”.

Klopp se nada da povreda Divocka Origija nije ozbliljnije prirode, koji je na današnjem meču ušao kao zamjena za Roberta Firmina u 76. minutu. Belgijski napadač je imao problema sa leđima, te će biti pregledan od strane medicinskog tima, nakon čega će se znati da li će se moći računati na njega za Merseyside derbi protiv Evertona na Anfieldu.

“Dobio je udarac u leđa, čini mi se, razgovarao sam s njim poslije meča i rekao je da je to bio manji udarac, tako da se nadam da nije ništa ozbiljno”.

U 67. minutu Mamadou Sakho je zamijenio Kolo Tourea i Klopp vjeruje da je povreda štopera nešto ozbiljnija.

“U pitanju je mišič. U poslednjih nekoliko mjeseci Kolo nije imao nikakvih problema sa mišićima, pa se nadam da nije u pitanju ništa strašno”, dodao je Klopp.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!