NaslovnicaVijestiJurgen Klopp: Želim 100,000 navijača u Baselu za finale Europa lige

Jurgen Klopp: Želim 100,000 navijača u Baselu za finale Europa lige

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je toliko oduševljen prolaskom svog tima u finale Europa lige nakon sinoćnje pobjede u uzvratnoj utakmici polufinala protiv Villarreala, da je euforično izjavio da želi čak 100,000 navijača u Baselu, gdje će se odigrati finalna utakmica protiv Seville.

Želim 100,000 navijača u Baselu

Redsi su sinoć odigrali fantastičnu uzvratnu utakmicu polufinala protiv Villarreala na Anfieldu, te preokrenuli ukupni rezultat, nakon što su iz prve utakmice imali zaostatak od jednog gola.

Rezultat iz prve utakmice nije utjecao na atmosferu na Anfieldu, koja je još jednom bila nevjerovatna, a do gola su došli već u šestoj minuti nakon što je Bruno Soriano poslao loptu u sopstvenu mrežu.

S tim rezultatom se otišli na poluvrijeme, a već sredinom drugog stigli su i do novog gola koji je postigao Daniel Sturridge nakon sjajne asistencije Roberta Firmina. Tačku na i je stavio Adam Lallana deset minuta nakon drugog pogotka.

Tako je tim Jurgena Kloppa ukupnim rezultatom 3-1 prošao u finale takmičenja, koje su već u svojoj povijesti osvajali tri puta, a u finalu će igrati protiv Seville, koja je isto takmičenje osvajala četiri puta i koja trenutno brani titulu prvaka.

Klopp je upozorio na invaziju navijača Liverpoola u Basel, izjavivši da bi broj navijača koji će otputovati u Švicarsku mogao iznosti preko 100,000.

Međutim, UEFA je obezbijedila tek 10,000 ulaznica za Liverpoolove navijače za tu utakmicu, koja će se odigrati na St Jakob Parku, čiji kapacitet iznosi 36,000 sjedećih mjesta. Klopp očekuje da će većina navijača njegovog kluba biti bez sjedala na stadionu, te je pozvao sve da kreiraju posebnu atmosferu i da na pravi način dočekaju tim.

“Idemo u Basel. Povest ćemo 50, 60, 70 tisuća navijača s nama, ovo je sjajno! Neće svi moći na stadion, ali definitivno će svi doći u Basel. Možda ih čak bude oko 100,000, svi su pozvani!”, rekao je njemački stručnjak za BT Sport.

“To je lijep grad, blizu mog doma. Dakle, otiđite tamo, kreirajte atmosferu i dajmo ponovo sve od sebe. Ovo je zasluženo i ja sam jako, jako zadovoljan zbog igrača.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!