NaslovnicaVijestiJuventus sprema ponudu za jednog od najboljih napadača Europe

Juventus sprema ponudu za jednog od najboljih napadača Europe

Prema pisanju talijanskih medija, trenutni prvak Juventus je u potrazi za zamjenom za Gonzala Higuaina.

Juventus sprema ponudu za Lewandowskog

‘Stara dama’ se trenutno nalazi na drugom mjestu u Seriji A, iza vodećeg Napolija, te nakon 20 odigranih kola ima 50 osvojenih bodova, jedan manje od tima iz Napulja.

Kako piše Tuttosport, pored toga što planiraju dovesti veznjaka Liverpoola Emrea Cana besplatno na kraju sezone, nakon što mu istekne ugovor sa ‘Redsima’, čelnici Juventusa također žele kao Higuainovu zamjenu dovesti napadača Bayern Munchena Roberta Lewandowskog.

Argentinac je u klub stigao iz Napolija pred početak prošle sezone za čak 90 miliona eura, ali trener Massimiliano Allegri nije zadovoljan njegovim nastupima ove sezone. On je postigao tek 12 golova u ukupno 28 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

29-godišnnji Lewandowski je jedan od najboljih napadača svijeta već dugi niz godina, a u bavarski klub je stigao besplatno iz Borussije Dortmund u ljeto 2014. godine.

Unatoč tome što se skoro svaki prelazni rok povezuje sa odlaskom u druge europske velikane, uključujući i Real Madrid u nekoliko navrata, poljski reprezentativac i dalje zabija golove u Njemačkoj. Ove sezone igra u sjajnoj formi. U ukupno 26 odigranih utakmica u svim takmičenjima postigao je 21 gol i podijelio dvije asistencije, od čega je 15 golova postigao u Bundesligi, čiji je trenutno vodeći strijelac.

[su_no1forfootball]

Bez obzira došao li Lewandowski, Juventus zasigurno očekuje vrlo uzbudljivo ljeto. Izvršni predsjednik Juventusa Giuseppe Marotta jučer je priznao kako je njegov klub u pregovorima sa Emreom Canom rekavši: “Emre Can je igrač čiji ugovor ističe, tako da nam to daje zeleno svjetlo da započnemo pregovore s njim i to smo i učinili. Ne mogu reći hoće li potpisati novi ugovor s Liverpoolom, ali mogu reći da ćemo učiniti sve što možemo da ga dovedemo. Očito je kako moramo poštovati ono što igrač želi.”

Pored toga, budućnost jedne od najvećih zvijezda ‘Stare dame’, Paula Dybale, još uvijek nije poznata, a u posljednje vrijeme su se također pojavile špekulacije kako bi i Mario Mandžukić mogao otići iz Torina. Za Dybalu je interes pokazivao Manchester United, čiji trener Jose Mourinho jako cijeni Argentinca, dok se Mario Mandžukić nedavno povezivao sa odlaskom u turski Bešiktaš, gdje bi se udružio sa suigračem iz reprezentacije Domagojom Vidom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!