NaslovnicaVijestiJuventus u velikim problemima pred uzvratnu utakmicu protiv Tottenham Hotspura

Juventus u velikim problemima pred uzvratnu utakmicu protiv Tottenham Hotspura

Prema izvještajima iz Italije, Juventus se suočava sa ozbiljnom krizom pred uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Tottenham Hotspura, s obzirom da je nekoliko ključnih igrača pretrpjelo povrede zbog kojih neće moći nastupiti.

Juventus u velikim problemima

Kako piše talijanski Calciomercato, Bianconeri na utakmici na Wembleyu navodno neće moći računati na usluge Gonzala Higuaina, Federica Bernadeschija, Blaisea Matudija i Marija Mandžukića. Trener Masimilliano Allegri će ih na sve načine pokušati ‘osposobiti’ jer će njegov tim morati ići na pobjedu u gostima, nakon što su u prvoj utakmici odigrali razočaravajućih 2-2.

Ipak, pozitivna vijest za ‘Staru damu’ je ta da će najveća zvijezda kluba iz Torina, Paulo Dybala, biti u potpunosti spreman za tu utakmicu, nakon što se uspješno oporavio od povrede tetive, koju je zadobio početkom ove godine. 24-godišnjak je bio u sjajnoj formi ove sezone prije nego što se povrijedio sa 16 postignutih golova u 27 nastupa, uključujući i dva hat-tricka.

Povodom nadolazeće utakmice protiv Spursa oglasio se i Miralem Pjanić, koji je poručio kritičarima kako nisu ni svjesni koliko je Tottenham Hotspur dobar. Njegov tim je postao meta brojnih kritičara nakon što su uspjeli ‘prosuti’ vodstvo od dva gola, koja je postigao Gonzalo Higuain već u prvih deset minuta susreta.

[su_no1forfootball]

Pjanić tvrdi da Juve ne treba biti previše razočaran zbog tog rezultata: “Bilo je previše kritika nakon utakmice sa Tottenhamom, koji je vrlo dobar tim. Oni su kvalitetan tim, tako da ti kritičari ih možda i ne poznaju”, rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine za Premium Sport, te nastavio: “Trebali smo bolje kontrolisati utakmicu nakon što smo poveli 2-0, ali nije gotovo. Vjerujemo u sebe i očito želimo proći dalje.”

27-godišnjak je također komentarisao i trenutno stanje u Seriji A, gdje njegov tim zaostaje samo jedan bod za vodećim Napolijem nakon 25 odigranih kola: “Mislim da ćemo se boriti sa Napolijem sve do kraja, a utakmica protiv njih mogla bi biti odlučujuća. Želimo osvojiti Scudetto i otići do kraja i u Kupu Italije i u Ligi prvaka.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!