NaslovnicaVijestiKaka: Milan mora pratiti Juventusov primjer kako bi okončao trenutnu krizu

Kaka: Milan mora pratiti Juventusov primjer kako bi okončao trenutnu krizu

Legendarni igrač Milana, Ricardo Kaka, izjavio je da bi njegov bivši klub trebao pratiti primjer velikog rivala Juventusa, ukoliko želi ponovo osvajati titule.

ricardo kaka

Brazilski veznjak je osvojio Ligu prvaka sa Milanom 2007. godine i nedugo nakon toga je dobio i Zlatnu loptu. Zatim je uslijedio transfer u Real Madrid, u kojem se nije baš proslavio. Kaka je priznao da mu nije jasno zašto je klub tako naglo počeo propadati u posljednjih nekoliko godina.

Milan je u sezoni 2013/14 završio na osmom mjestu, što je tada sve iznenadilo, a onda je prošle sezone još više razočarao te završio na nevjerovatnom 10. mjestu u Seriji A. Ove sezone im također ne cvjetaju ruže, nalaze se na osmom mjestu za 29 bodova i samo osam pobjeda iz 19 odigranih utakmica.

Kaka je izjavio da je Juventus pokazao na koji način se treba boriti, nakon što su se vratili iz Serije B i uspjeli osvojiti četiri uzastopna Scudetta, te također stigli do finala Lige prvaka prošle sezone.

“Teško je reći što nije u redu sa Milanom. Rossoneri idu kroz negativan period, ali sam sigran da će se ponovo uzdići. Juventus im mora biti primjer, prije svega zbog načina na koji su iz Serije B stigli do finala Lige prvaka. Znam da je teško učiniti isto što i drugi tim u istoj državi, ali to je ono što vam ponekad jedino preostaje.”

Kaka je u dresu Milana ukupno odigrao 271 utakmicu, te postigao 96 golova i upisao 56 asistencija, a sa klubom je osvojio Seriju A, talijanski Superkup, Ligu prvaka, UEFA Superkup, te Svjetsko klupsko prvenstvo.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!